To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehrana8 znakov dehidracije

8 znakov dehidracije

MORDA VAS ZANIMA

Poletje je čas , ko se žeja oziroma želja po tekočini hitro pojavi – niti pod razno je ne smemo spregledati. Najbolje je, da jo »pogasimo« z navadno vodo saj je le ta naravni vir zdravja. Še več – je vir življenja! V primeru, da svojega telesa ne poslušate in mu ne naklonite zadosti tekočine lahko »neposlušnost« privede do dehidracije ali celo hujših zdravstvenih posledic. V nadaljevanju vam tako ponujamo seznam najbolj pogostih znakov dehidracije, ki jih ne smete spregledati!

Suha usta

- Oglas -

Najpogostejši znak žeje se kaže z izsušeno ustno votlino (vred z jezikom). Če imate precej suha usta to lahko pomeni, da pijete premalo tekočine. Povečajte vnos le te vsaj za dva ali tri kozarce vode!

Znaki dehidracije

Suhe oči

Pomanjkanje vode v telesu se lahko kaže tudi skozi suhe ter srbeče oči, ki lahko postanejo celo rdeče.

Bolečine v sklepih

Vretenca in hrustanec vsebujeta vsaj 80% vode. Če želite preprečiti neprijetno mravljinčenje in pekoč občutek v kosteh, vsakič ko se premaknete je lahko to delno tudi posledica pomanjkanja vode v telesu.

Izsušena koža

Koža je naš največji organ zato za pravilno »delovanje« potrebuje zadostno količino vode. Suha in razdražena koža je eden izmed prvih znakov dehidracije in lahko povzroči resne težave. Pomanjkanje vode namreč zmanjšuje sposobnost organizma, da se poti in s tem odstranjuje strupe iz telesa.

Občutek izčrpanosti

- Oglas -

Utrujenost in zaspanost sta tudi dva možna znaka pomanjkanja vode v telesu. Ko uživate manjše količine vode si manko telo 2spšosodi« od drugih organov, zato se posledično slabo počutite.

Zmanjševanje mišične mase

Mišice vsebujejo veliko količino vode. Dovod zmanjšane količine le te lahko posledično pomeni tudi zmanjšanje mišične mase. Redno pitje vode bo tako dalo telesu dovolj energije, da se upre vročini in povečanemu naporu.

Občutek občutka lakote

Dehidracija lahko možgane prepriča v to, da je naše telo lačno četudi temu ni tako. Hrana brez zadostne količine vode namreč upočasni presnovo in povzroča nastanek maščobnih oblog.

Zmanjšana potreba po stranišču

Če na dan ne urinirate vsaj štirikrat do sedemkrat potem je to znak, da telesu ne dajete zadostne količine vode. Znak dehidracije je tudi temnejša barva urina.

Preberite si tudi, zakaj je dobro piti vodo tudi, ko niste žejni v članku TUKAJ.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×