0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeKaj Trumpova zmaga pomeni za naš planet?

Kaj Trumpova zmaga pomeni za naš planet?

MORDA VAS ZANIMA

Okoljevarstveniki so zaskrbljeni, saj naj bi zmaga Donalda Trumpa pomenila katastrofo za okolje. Ogrožen naj bi bil izjemno pomemben napredek, ki so ga v zadnjih 8 letih dosegli na področju zmanjševanja posledic podnebnih sprememb. Če bo Trump deloval tako, kot je napovedal, to za svet pomeni več emisij in bolj onesnažen zrak, opozarjajo okoljevarstveniki.

- Oglas -

Donald Trump

Trump nasprotuje Pariškemu podnebnemu sporazumu

Novoizvoljeni predsednik Donald Trump je že pred zmago napovedal, da se bodo ZDA v primeru njegove zmage umaknile od pariškega podnebnega sporazuma, kar pa bi pomembno vplivalo tudi na pripravljenost preostalih držav na resnejše spremembe. Strokovnjaki ocenjujejo, da obstaja nevarnost, da se zato tudi Indija in Kitajska ne bosta v tolikšni meri zavzemali za čistejšo energijo. Trump je naklonjen povečani proizvodnji fosilnih goriv ter odobritvi gradnje naftovoda v Mehiškem zalivu, od katere pa je Obama odstopil.

ZDA verjetno ne bodo dosegle ciljev

Ta teden v Marakešu poteka podnebna konferenca ZN, katere cilj je postavitev strategije, kako tudi na ravni držav doseči zaveze iz Pariškega sporazuma. Po mnenju analitikov, ki sodelujejo na podnebni konferenci, ZDA verjetno ne bodo dosegle ciljev, h katerim so se zavezale kot podpisnice pariškega dogovora o zmanjšanju emisij toplogrednih plinov. Strokovnjaki pravijo, da se lahko emisije v ZDA brez sprejetja novih ukrepov celo povišajo.

.

NAJNOVEJŠE