Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.
Ekologija & okoljeKaj Trumpova zmaga pomeni za naš planet?

Kaj Trumpova zmaga pomeni za naš planet?

MORDA VAS ZANIMA

Okoljevarstveniki so zaskrbljeni, saj naj bi zmaga Donalda Trumpa pomenila katastrofo za okolje. Ogrožen naj bi bil izjemno pomemben napredek, ki so ga v zadnjih 8 letih dosegli na področju zmanjševanja posledic podnebnih sprememb. Če bo Trump deloval tako, kot je napovedal, to za svet pomeni več emisij in bolj onesnažen zrak, opozarjajo okoljevarstveniki.

- Oglas -

Donald Trump

Trump nasprotuje Pariškemu podnebnemu sporazumu

Novoizvoljeni predsednik Donald Trump je že pred zmago napovedal, da se bodo ZDA v primeru njegove zmage umaknile od pariškega podnebnega sporazuma, kar pa bi pomembno vplivalo tudi na pripravljenost preostalih držav na resnejše spremembe. Strokovnjaki ocenjujejo, da obstaja nevarnost, da se zato tudi Indija in Kitajska ne bosta v tolikšni meri zavzemali za čistejšo energijo. Trump je naklonjen povečani proizvodnji fosilnih goriv ter odobritvi gradnje naftovoda v Mehiškem zalivu, od katere pa je Obama odstopil.

ZDA verjetno ne bodo dosegle ciljev

Ta teden v Marakešu poteka podnebna konferenca ZN, katere cilj je postavitev strategije, kako tudi na ravni držav doseči zaveze iz Pariškega sporazuma. Po mnenju analitikov, ki sodelujejo na podnebni konferenci, ZDA verjetno ne bodo dosegle ciljev, h katerim so se zavezale kot podpisnice pariškega dogovora o zmanjšanju emisij toplogrednih plinov. Strokovnjaki pravijo, da se lahko emisije v ZDA brez sprejetja novih ukrepov celo povišajo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×