Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
DomovEkologija & okoljeKaj si misli o meni?

Kaj si misli o meni?

- Oglas -

Živijo! Zanima me, kako veš, da si nekomu všeč. Pred kratkim sem spoznala fanta, ki mi je zelo všeč in bi si želela z njim imeti kaj več. Samo ne vem, ali sem jaz všeč njemu. Velikokrat mu pošljem SMS, na katerega odgovori. Ampak potem ne vem, kaj naj mu odgovorim nazaj. In potem, ko nekaj napišem, se mi zdi butasto. Če mi na to ne odpiše, se potem še nekaj dni obremenjujem s tem, kaj bi mu morala napisati in česa ne. Najraje bi šla nazaj v času in spremenila SMS. Tudi v Facebooku veliko komentira moje objave, kar verjetno nekaj pomeni, ali ne? Ko se vidiva v živo, vedno poiščem njegovo pozornost in jo potem skušam ohraniti, ampak mi ne uspe vedno, saj lahko vmes pride kak njegov prijatelj in se potem začne pogovarjati z njim. Kako naj bom prepričana o tem, kaj si misli o meni?

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni! Predstavljam si, da vam je ta oseba zelo pomembna in vam je res veliko do tega, da bi vam vračala naklonjenost. Zdi se, da ste se precej analitično posvetili razmišljanju o tem, kateri znaki kažejo na to, ali imate to naklonjenost ali ne. Tak položaj se morda lahko vleče še kar nekaj časa, vaše skrbi, strahovi in pričakovanja pa se bodo med tem zgolj povečevali. Pretirano analiziranje lahko vodi v začaran krog. Morda bi se lahko lotili zadeve tudi z nekoliko drugačnega zornega kota. Preverite, kaj je tisto, kar lahko zares veste. Iz dosedanjih stikov niste mogli zagotovo ugotoviti, ali vam je fant naklonjen ali ne. Pri tem je pomembno to, da si želite, da bi vam bil. Ker ste vi njemu. Slednje je edino, kar lahko z gotovostjo veste, in samo iz tega lahko izhajate. Če je to mogoče, lahko torej vi na vam lasten način predstavite svojo naklonjenost njemu. Neposrednost je včasih najboljše izhodišče za kakovosten stik.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×