Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
RubrikeZanimivostiKaj lahko mesec rojstva pove o vašem zdravju?

Kaj lahko mesec rojstva pove o vašem zdravju?

MORDA VAS ZANIMA

Mesec oziroma letni čas, v katerem ste bili rojeni, naj bi razkrival kar precej o vašem zdravju in o določenih zdravstvenih tveganjih. S tem ne mislimo na astrološke napovedi, ampak na raziskave, ki razkrivajo precej visoko korelacijo med določenimi boleznimi in mesecem/letnim časom rojstva. Pri večini teh povezav strokovnjaki sicer za zdaj še ugibajo, kaj bi bil lahko razlog zanje.

- Oglas -

Astrologija in zdravje

Alergije na hrano

Največjo možnost za pojav alergij na hrano naj bi imeli ljudje, ki so rojeni v jesenskih mesecih. Domneva se, da naj bi bilo to povezano z vitaminom D. Tisti, ki so rojeni jeseni, naj bi bili v prvih mesecih življenja izpostavljeni manjšim količinam sončne svetlobe, ki je seveda nujna za tvorbo omenjenega vitamina.

Kožni rak

Ste rojeni spomladi? V tem primeru bi morali biti morda še posebej pozorni na ukrepe za preprečevanje kožnega raka. Kot je razkrila študija, ki je bila leta 2014 objavljena v reviji International Journal of Epidemiology, obstaja pri ljudeh, rojenih spomladi, za kar 21 odstotkov večja verjetnost za kožnega raka kot na primer pri tistih, ki svoj rojstni dan praznujejo jeseni.

Zgodnja menopavza

Zanimiva je tudi povezava med začetkom menopavze pri ženskah in mesecem njihovega rojstva. Tudi tu »potegnejo krajšo« ženske, ki so rojene v pomladnih mesecih, saj v povprečju vstopijo v menopavzo najbolj zgodaj.

Kratkovidnost

- Oglas -

Verjetnost za slabovidnost, še posebej pa za kratkovidnost naj bi bila največja pri tistih, ki imajo rojstni dan poleti. To bi bilo lahko povezano s količino sončne svetlobe, ki so ji izpostavljeni že kmalu po rojstvu.

Nihanja razpoloženja

Se vam pogosto dogaja, da ste v enem trenutku zelo optimistični in dobro razpoloženi, že v naslednjem pa se vas polotijo zelo negativna čustva? Hitra nihanja razpoloženja naj bi bila najbolj značilna za ljudi, ki so rojeni poleti.

Astma

Španski raziskovalci so preučili podatke za kar 30.000 moških, ki so sodelovali v raziskavi. Med drugim so preverjali pogostost astme glede na mesec rojstva. Ugotovili so, da je največ astmatikov rojenih spomladi in poleti, po drugi strani pa je verjetnost za astmo precej manjša pri tistih moških, ki so se rodili jeseni ali pozimi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×