To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
RubrikeZanimivostiKaj lahko mesec rojstva pove o vašem zdravju?

Kaj lahko mesec rojstva pove o vašem zdravju?

MORDA VAS ZANIMA

Mesec oziroma letni čas, v katerem ste bili rojeni, naj bi razkrival kar precej o vašem zdravju in o določenih zdravstvenih tveganjih. S tem ne mislimo na astrološke napovedi, ampak na raziskave, ki razkrivajo precej visoko korelacijo med določenimi boleznimi in mesecem/letnim časom rojstva. Pri večini teh povezav strokovnjaki sicer za zdaj še ugibajo, kaj bi bil lahko razlog zanje.

- Oglas -

Astrologija in zdravje

Alergije na hrano

Največjo možnost za pojav alergij na hrano naj bi imeli ljudje, ki so rojeni v jesenskih mesecih. Domneva se, da naj bi bilo to povezano z vitaminom D. Tisti, ki so rojeni jeseni, naj bi bili v prvih mesecih življenja izpostavljeni manjšim količinam sončne svetlobe, ki je seveda nujna za tvorbo omenjenega vitamina.

Kožni rak

Ste rojeni spomladi? V tem primeru bi morali biti morda še posebej pozorni na ukrepe za preprečevanje kožnega raka. Kot je razkrila študija, ki je bila leta 2014 objavljena v reviji International Journal of Epidemiology, obstaja pri ljudeh, rojenih spomladi, za kar 21 odstotkov večja verjetnost za kožnega raka kot na primer pri tistih, ki svoj rojstni dan praznujejo jeseni.

Zgodnja menopavza

Zanimiva je tudi povezava med začetkom menopavze pri ženskah in mesecem njihovega rojstva. Tudi tu »potegnejo krajšo« ženske, ki so rojene v pomladnih mesecih, saj v povprečju vstopijo v menopavzo najbolj zgodaj.

Kratkovidnost

- Oglas -

Verjetnost za slabovidnost, še posebej pa za kratkovidnost naj bi bila največja pri tistih, ki imajo rojstni dan poleti. To bi bilo lahko povezano s količino sončne svetlobe, ki so ji izpostavljeni že kmalu po rojstvu.

Nihanja razpoloženja

Se vam pogosto dogaja, da ste v enem trenutku zelo optimistični in dobro razpoloženi, že v naslednjem pa se vas polotijo zelo negativna čustva? Hitra nihanja razpoloženja naj bi bila najbolj značilna za ljudi, ki so rojeni poleti.

Astma

Španski raziskovalci so preučili podatke za kar 30.000 moških, ki so sodelovali v raziskavi. Med drugim so preverjali pogostost astme glede na mesec rojstva. Ugotovili so, da je največ astmatikov rojenih spomladi in poleti, po drugi strani pa je verjetnost za astmo precej manjša pri tistih moških, ki so se rodili jeseni ali pozimi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×