Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
RubrikeZanimivostiKaj bi morali vedeti pred namakanjem v masažni kadi?

Kaj bi morali vedeti pred namakanjem v masažni kadi?

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav se razvajanje za dva v vroči masažni kadi ali bazenu sliši kot odlična ideja, vseeno preverite, kaj vse lahko na vaše zdravje preži med namakanjem, predvsem če kadi ne uporabljate samo vi.

- Oglas -

Masažna kad

  1. V masažnem bazenu preživi velika količina bakterij in mikrobov

V masažni bazen se iz vas v vodo izloči umazanija, znoj in ostale telesne tekočine, kar sicer ni nujno škodljivo, če je človek zdrav in če ni prenašalec  zdravju škodljivih bakterij in mikrobov. V masažnih bazenih zelo radi preživijo E.Coli, Noro virusi in celo herpes.  Herpes v masažnem bazenu denimo preživi več kot 4 ure.

  1. Temperatura masažnih bazenov je idealna za razmnoževanje bakterij

Toplota in vlažno okolje spodbujata rast bakterij, ki lahko v takšnem okolju preživijo več tednov.

  1. Na relativno malem prostoru se zamenja veliko ljudi

Premislite, kako mali je masažni bazen v primerjavi z olimpijskim plavalnim bazenom? Že v večjih bazenih lahko kljub kloriranju dobite kakšno bolezen, kaj šele v masažnem bazenu, kjer  je koncentracija mikrobov in bakterij zaradi manjše kapacitete še višja.

  1. Težko čiščenje in kloriranje

- Oglas -

Ker je v masažnih bazenih temperatura višja morate sredstva za dezinfekcijo uporabiti precej bolj pogosto, ta sredstva pa žal vsebujejo veliko nevarnih kemikalij. Prav tako bi morali takšne bazene prečistiti po vsaki uporabi, zato so zahtevni za čiščenje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×