0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiKaj bi morali vedeti pred namakanjem v masažni kadi?

Kaj bi morali vedeti pred namakanjem v masažni kadi?

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav se razvajanje za dva v vroči masažni kadi ali bazenu sliši kot odlična ideja, vseeno preverite, kaj vse lahko na vaše zdravje preži med namakanjem, predvsem če kadi ne uporabljate samo vi.

- Oglas -

Masažna kad

  1. V masažnem bazenu preživi velika količina bakterij in mikrobov

V masažni bazen se iz vas v vodo izloči umazanija, znoj in ostale telesne tekočine, kar sicer ni nujno škodljivo, če je človek zdrav in če ni prenašalec  zdravju škodljivih bakterij in mikrobov. V masažnih bazenih zelo radi preživijo E.Coli, Noro virusi in celo herpes.  Herpes v masažnem bazenu denimo preživi več kot 4 ure.

  1. Temperatura masažnih bazenov je idealna za razmnoževanje bakterij

Toplota in vlažno okolje spodbujata rast bakterij, ki lahko v takšnem okolju preživijo več tednov.

- Oglas -
  1. Na relativno malem prostoru se zamenja veliko ljudi

Premislite, kako mali je masažni bazen v primerjavi z olimpijskim plavalnim bazenom? Že v večjih bazenih lahko kljub kloriranju dobite kakšno bolezen, kaj šele v masažnem bazenu, kjer  je koncentracija mikrobov in bakterij zaradi manjše kapacitete še višja.

  1. Težko čiščenje in kloriranje

Ker je v masažnih bazenih temperatura višja morate sredstva za dezinfekcijo uporabiti precej bolj pogosto, ta sredstva pa žal vsebujejo veliko nevarnih kemikalij. Prav tako bi morali takšne bazene prečistiti po vsaki uporabi, zato so zahtevni za čiščenje.

.

NAJNOVEJŠE