Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
RubrikeZanimivostiKaj bi morali vedeti pred namakanjem v masažni kadi?

Kaj bi morali vedeti pred namakanjem v masažni kadi?

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav se razvajanje za dva v vroči masažni kadi ali bazenu sliši kot odlična ideja, vseeno preverite, kaj vse lahko na vaše zdravje preži med namakanjem, predvsem če kadi ne uporabljate samo vi.

- Oglas -

Masažna kad

  1. V masažnem bazenu preživi velika količina bakterij in mikrobov

V masažni bazen se iz vas v vodo izloči umazanija, znoj in ostale telesne tekočine, kar sicer ni nujno škodljivo, če je človek zdrav in če ni prenašalec  zdravju škodljivih bakterij in mikrobov. V masažnih bazenih zelo radi preživijo E.Coli, Noro virusi in celo herpes.  Herpes v masažnem bazenu denimo preživi več kot 4 ure.

  1. Temperatura masažnih bazenov je idealna za razmnoževanje bakterij

Toplota in vlažno okolje spodbujata rast bakterij, ki lahko v takšnem okolju preživijo več tednov.

  1. Na relativno malem prostoru se zamenja veliko ljudi

Premislite, kako mali je masažni bazen v primerjavi z olimpijskim plavalnim bazenom? Že v večjih bazenih lahko kljub kloriranju dobite kakšno bolezen, kaj šele v masažnem bazenu, kjer  je koncentracija mikrobov in bakterij zaradi manjše kapacitete še višja.

  1. Težko čiščenje in kloriranje

- Oglas -

Ker je v masažnih bazenih temperatura višja morate sredstva za dezinfekcijo uporabiti precej bolj pogosto, ta sredstva pa žal vsebujejo veliko nevarnih kemikalij. Prav tako bi morali takšne bazene prečistiti po vsaki uporabi, zato so zahtevni za čiščenje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×