Jutranje navade za uspešen dan

  Da se po jutru dan pozna, je že dolgo znan rek, ki pa v sebi skriva kar nekaj resnice. Se v nov dan odpravite brezvoljni in utrujeni? Morda velja upoštevati nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bo začetek dneva lažji, njegovo nadaljevanje pa uspešnejše in manj stresno.

  Voda z limono za zajtrk

  Kava in zajtrk

  Čeprav jutro brez kave za vas morda ni pravo jutro, pa jo lahko kdaj pa kdaj tudi preskočite. Namesto nje si zjutraj privoščite mlačno vodo z limono, ki bo spodbudila vašo prebavo, pomagala pri čiščenju kože, od nje pa ne boste postali odvisni. To je seveda le predlog, nikakor pa ob jutri ne smete pozabiti na reden zajtrk, ki naj postane vsakdanja rutina.

  Brez napravic

  Veliko ljudi se zbuja tik ob mobilnem telefonu, računalniku ali kakšni drugi napravici in takoj začne pregledovati elektronsko pošto, družbena omrežja in najnovejše novice. A zaradi tega se mnogi že za začetek dneva, ko preberejo in vidijo negativne stvari, počutijo slabo, zato se namesto tehnološki napravici zjutraj raje posvetite jutranji rekreaciji ali pa le plesu pred ogledalom.

  Seznam obveznosti

  Zaradi velikega števila obveznosti ob jutrih pogosto občutimo stres, čemur pa se lahko izognemo s popisovanjem opravil in obveznosti, ki nas čakajo vsak dan posebej. Vse, kar tisti dan opravite, nato prekrižajte in počutili se boste bolje, poleg tega pa vam bo seznam pomagal tudi do tega, da določenih opravil ne boste pozabili.

  Urejen delovni prostor

  Ne pomembno, ali delate doma ali ne, važno je, da imate delovni prostor urejen tako, kot vam najbolj odgovarja. Poskrbite, da se boste pri delu počutili čim bolj prijetno, prostor pa naj bo organiziran, čist in brez potrebne navlake.

  PREBERITE TUDI:  Ste nenehno utrujeni? Preizkusite eno izmed teh zelišč!

  Prverite še nekaj nasvetov za zdrav zajtrk tukaj.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte