ReceptiBrez glutenaJuha z janežem in krebuljico

Juha z janežem in krebuljico

MORDA VAS ZANIMA

Preprosta za pripravo in okusna juha z janežem in krebuljico za vegane in veganke, ki jo lahko pripravimo ob vsakem letnem času.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 srednje velik koromač (janež)
  • 1/2 manjšega pora por (ali 1/2 čebule)
  • 1/2 zelenjavne jušne kocke
  • 2 srednje velika krompirja
  • nekaj vejic krebuljice
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • kumina

PRIPRAVA

  1. Na žlici olja popražimo grobo sesekljan por ali čebulo. Rahlo posolimo in pokrito dušimo do mehkega (kakšnih 5 minut).
  2. Medtem narežemo janež in ga dodamo zmehčanemu poru ter ga skupaj dušimo.
  3. Olupimo in na majhne kocke narežemo še krompir, ki ga prav tako dodamo poru in janežu. Pokrito skupaj dušimo še kakšnih 5 minut.
  4. Zalijemo z okoli pol litra vode, dodamo polovico jušne kocke, ščepec ali dva kumine ter pokrito kuhamo 20 minut. Poskusimo, če je krompir že mehak in ga s kuhalnico stisnemo ob stene posode, tako da bo juha bolj kremasta. Če želimo zelo kremno juho, uporabimo palični mešalnik in dodamo par žlic rastlinske smetane.
  5. Na koncu dodamo še par vejic nasekljane krebuljice. Ta ima janežu podoben vonj, zato lepo dopolni to aromatično janeževo juho.

Tokrat smo v sodelovanju z Vegansko iniciativo pripravili okusen ter hkrati preprost recept za juho z janežem in krebuljico. Nad receptom bodo navdušeni tudi tisti, ki se sicer držijo bolj tradicionalnih jedi .

- oglas -
Prejšnji članekKakijev parfait
Naslednji članekKakijeve ladjice

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×