- Oglas -
Preprosta za pripravo in okusna juha z janežem in krebuljico za vegane in veganke, ki jo lahko pripravimo ob vsakem letnem času.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 srednje velik koromač (janež)
- 1/2 manjšega pora por (ali 1/2 čebule)
- 1/2 zelenjavne jušne kocke
- 2 srednje velika krompirja
- nekaj vejic krebuljice
- oljčno olje
- sol
- poper
- kumina
PRIPRAVA
- Na žlici olja popražimo grobo sesekljan por ali čebulo. Rahlo posolimo in pokrito dušimo do mehkega (kakšnih 5 minut).
- Medtem narežemo janež in ga dodamo zmehčanemu poru ter ga skupaj dušimo.
- Olupimo in na majhne kocke narežemo še krompir, ki ga prav tako dodamo poru in janežu. Pokrito skupaj dušimo še kakšnih 5 minut.
- Zalijemo z okoli pol litra vode, dodamo polovico jušne kocke, ščepec ali dva kumine ter pokrito kuhamo 20 minut. Poskusimo, če je krompir že mehak in ga s kuhalnico stisnemo ob stene posode, tako da bo juha bolj kremasta. Če želimo zelo kremno juho, uporabimo palični mešalnik in dodamo par žlic rastlinske smetane.
- Na koncu dodamo še par vejic nasekljane krebuljice. Ta ima janežu podoben vonj, zato lepo dopolni to aromatično janeževo juho.
Tokrat smo v sodelovanju z Vegansko iniciativo pripravili okusen ter hkrati preprost recept za juho z janežem in krebuljico. Nad receptom bodo navdušeni tudi tisti, ki se sicer držijo bolj tradicionalnih jedi .
- oglas -