Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...
Ekologija & okoljeJaponska vesoljska elektrarna

Japonska vesoljska elektrarna

MORDA VAS ZANIMA

Japonska agencija za vesoljske raziskave (Jaxa) ima velike ambicije. Energijske probleme želijo rešiti tako, da bodo postavili energijsko postajo kar v vesolje.

- Oglas -

S tem pa želijo omiliti tudi probleme globalnega segrevanja. Tako so izbrali ekipo raziskovalcev in inženirjev, ki bodo to idejo uresničili in zgradili vesoljski solarni energijski sistem (SSPS).

Načrt je takšen, da naj bi naredili več kilometrov dolgo fotovoltaično ploščo, podobno takšnim, kot jih uporabljamo že danes. Vendar pa bo za razliko od teh, ta postavljena v geostacionarno orbito.

Sončni žarki naj bi bili v vesolju kar petkrat močnejši kot na Zemlji, kar pomeni, da bo lahko ta plošča sprejela ogromne količine energije.

Sončna energija je tudi ena izmed obnovljivih virov energije, zato lahko pomaga rešiti probleme, s katerimi se soočamo na Zemlji.

- Oglas -

Energija, zbrana v vesolju bo nato prenešena na Zemljo s pomočjo laserskih žarkov ali mikrovalovov. Jaxa trdi, da je tašen sistem varen, čeprav pa priznajo, da je težko pomiriti javnost, glede na to, da je tu govora o ogromnih laserjih. Zato bodo ti sprejemniki postavljeni nekje v morju.

Prototip je tako planiran za leto 2020, prvo postajo pa naj bi postavili v vesolje do leta 2030. Ta pa bi naj proizvegla okoli en gigawat energije, kar lahko primerjamo z srednje veliko jedrsko elektrarno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×