Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Ekologija & okoljeJaponska testira električna vozila na sončni pogon

Japonska testira električna vozila na sončni pogon

MORDA VAS ZANIMA

Električna vozila sicer ne sproščajo v ozračje toplogrednih plinov, vendar pa to namesto njih delajo elektrarne, ki nudijo elektriko za te avtomobile. Res je, da so morda trenutno zaradi tega niti niso tako ekološka, vendar pa se bo morda to v bližnji prihodnosti spremenilo.

- Oglas -

V Japonskem mestu Tsukuba so se tako odločili, da bo naredili korak bližje k čistejšemu napajanju in bodo tako postali testna točka za električna vozila na sončni pogon.

Mesto Tsukuba, ki se nahaja v bližini Tokia, je tako postalo gostitelj temu projektu, pri katerem sodelujejo različna podjetja, kot na primer Mazda, Think Global, EnerDel in Itochu. Del tega projekta je vozilo Mazda2, saj so jim namestili poseben električni pogon podjetja Think, ki uporablja ion-litijske baterije podjetja EnerDel.

Omenjeni avtomobili se bodo tako polnili na polnilnih postajah, katere bo napajala sončna energija. Te postaje bodo to energijo shranjevale v primerne generatorje, uporabljale pa bodo DC tok, ki bo olajšal polnjenje.

Stanovalci bodo dobili pametne kartice, ki jim bodo omogočile dostop do avtomobilov ter polnilnih postaj, hkrati pa bodo seveda zaračunavale stroške.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×