0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeJaponska testira električna vozila na sončni pogon

Japonska testira električna vozila na sončni pogon

MORDA VAS ZANIMA

Električna vozila sicer ne sproščajo v ozračje toplogrednih plinov, vendar pa to namesto njih delajo elektrarne, ki nudijo elektriko za te avtomobile. Res je, da so morda trenutno zaradi tega niti niso tako ekološka, vendar pa se bo morda to v bližnji prihodnosti spremenilo.

- Oglas -

V Japonskem mestu Tsukuba so se tako odločili, da bo naredili korak bližje k čistejšemu napajanju in bodo tako postali testna točka za električna vozila na sončni pogon.

Mesto Tsukuba, ki se nahaja v bližini Tokia, je tako postalo gostitelj temu projektu, pri katerem sodelujejo različna podjetja, kot na primer Mazda, Think Global, EnerDel in Itochu. Del tega projekta je vozilo Mazda2, saj so jim namestili poseben električni pogon podjetja Think, ki uporablja ion-litijske baterije podjetja EnerDel.

Omenjeni avtomobili se bodo tako polnili na polnilnih postajah, katere bo napajala sončna energija. Te postaje bodo to energijo shranjevale v primerne generatorje, uporabljale pa bodo DC tok, ki bo olajšal polnjenje.

- Oglas -

Stanovalci bodo dobili pametne kartice, ki jim bodo omogočile dostop do avtomobilov ter polnilnih postaj, hkrati pa bodo seveda zaračunavale stroške.

NAJNOVEJŠE