0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaJajčevci – uporabite jih kot naravno zdravilo!

Jajčevci – uporabite jih kot naravno zdravilo!

MORDA VAS ZANIMA

Jajčevci vsebujejo veliko vode, zato veljajo za odličen naravni diuretik. Vsebujejo tudi ogromno različnih antioksidantov, obenem gre za dober vir mineralov, kot so cink, železo, fosfor in kalcij, v jajčevcih pa najdemo tudi veliko vitaminov iz skupine B. Seveda pa se lahko jajčevci pohvalijo tudi z visokim deležem vlaknin. Ponujamo vam nekaj preprostih idej za naravna »zdravila« na osnovi jajčevcev …

- Oglas -

Jajčevci

Jajčevci za zniževanje krvnega tlaka

Jajčevci veljajo za izvrstno izbiro za boj proti hipertenziji oziroma kronično povišanemu krvnemu tlaku. Previsok krvni tlak lahko sčasoma vodi do resnih srčno-žilnih obolenj, zato je pomembno, da čim prej ukrepate. Priporočamo vam, da jajčevec najprej operete in ga narežete na manjše koščke, ki jih nato stresite v kuhinjski mešalnik. Dodajte še 500 mililitrov vode. Napitek pijte vsak dan na tešče, 10 dni zaporedoma.

Naravna pomoč pri povišanih trigliceridih

Tudi previsoka raven trigliceridov v krvi lahko resno ogrozi vaše zdravje, seveda predvsem srce in ožilje. Na srečo pa si je mogoče tudi pri tej težavi pomagati s številnimi naravnimi možnostmi, med drugim prav z jajčevci. V mešalniku zmešajte približno 100  gramov jajčevca, 1 večjo kumaro in 250 mililitrov vode. Napitek pijte 15 dni zapored, zjutraj, takoj ko se zbudite oziroma približno eno uro pred zajtrkom.

- Oglas -

Ublažitev težav z želodčnimi razjedami

Jajčevci so odlični tudi v primeru želodčnih razjed. Pomagajo pri ublažitvi bolečin in pri hitrejšem okrevanju. Če želite jajčevce uporabljati predvsem zaradi težav z razjedami, vam priporočamo, da koščke jajčevca zmešate z 1 žlico alg v prahu, ščepcem soli in 125 mililitri vode. Pijte enkrat dnevno, na tešče.

Zunanja uporaba jajčevcev v primeru revmatizma

Jajčevce je mogoče vključiti tudi v pripravek za zunanjo uporabo, namenjen blaženju simptomov revmatizma, ki prizadene predvsem sklepe in kosti. Za začetek jajčevce olupite in pretlačite, nato pa jih nanesite neposredno na boleče dele telesa. Počakajte vsaj pol ure.

.

NAJNOVEJŠE