0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSok iz zelja zoper želodčne razjede

Sok iz zelja zoper želodčne razjede

MORDA VAS ZANIMA

Želodčnih razjed ne povzročata le preobremenjenost in stres, marveč tudi bakterija Helicobacter pylori, ki se jo da pozdraviti le z antibiotiki. Vendar je zanje značilno, da se rade ponavljajo, zato se je priporočljivo poslužiti tudi kakšnega domačega zdravila.

- Oglas -

Zakaj nastanejo želodčne razjede?

Želodčne razjede nastanejo, ko prebavni encim pepsin v želodcu začne razkrajati lastna tkiva, prebavni trakt se odebeli, v njegovih stenah pa se začne razmnoževati omenjena bakterija. Včasih so želodčne razjede posledica dolgotrajnega jemanja aspirina ali ibuprofena, zato po protibolečinskih zdravilih ne posegajmo bolj, kot je nujno potrebno. Celjenje želodčnih razjed pa pospešujejo tudi določena živila, med katerimi prednjači zelje.

Sok iz zelja nam lahko pomaga

Sok iz zelja lahko kupimo v trgovini z zdravo prehrano ali pa ga naredimo kar sami, če imamo seveda doma sokovnik. Kvaliteten sokovnik je vreden zlata, saj lahko doma z njegovo pomočjo pripravljamo vse vrste sokov, tako sadnih kot zelenjavnih, tisti iz trgovine pa se vsemu navkljub s tako pripravljenimi ne morejo primerjati. Sok iz zelja ni najboljšega okusa, je pa izjemno zdrav in pomaga pri premagovanju želodčnih razjed.

Glutamin ščiti celice prebavne sluznice

Aktivna učinkovina v zelju je aminokislina glutamin, ki ščiti celice prebavne sluznice. Pri težavah z želodčnimi razjedami je v času zdravljenja (poleg antibiotika) priporočljivo piti liter soka, nato vsake tri mesece ponovimo kuro in ga pijemo en teden po liter na dan. O želodčnih razjedah ob takem ravnanju najverjetneje ne bo več ne duha ne sluha.

.

NAJNOVEJŠE