Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaSok iz zelja zoper želodčne razjede

Sok iz zelja zoper želodčne razjede

MORDA VAS ZANIMA

Želodčnih razjed ne povzročata le preobremenjenost in stres, marveč tudi bakterija Helicobacter pylori, ki se jo da pozdraviti le z antibiotiki. Vendar je zanje značilno, da se rade ponavljajo, zato se je priporočljivo poslužiti tudi kakšnega domačega zdravila.

Zakaj nastanejo želodčne razjede?

- Oglas -

Želodčne razjede nastanejo, ko prebavni encim pepsin v želodcu začne razkrajati lastna tkiva, prebavni trakt se odebeli, v njegovih stenah pa se začne razmnoževati omenjena bakterija. Včasih so želodčne razjede posledica dolgotrajnega jemanja aspirina ali ibuprofena, zato po protibolečinskih zdravilih ne posegajmo bolj, kot je nujno potrebno. Celjenje želodčnih razjed pa pospešujejo tudi določena živila, med katerimi prednjači zelje.

Sok iz zelja nam lahko pomaga

Sok iz zelja lahko kupimo v trgovini z zdravo prehrano ali pa ga naredimo kar sami, če imamo seveda doma sokovnik. Kvaliteten sokovnik je vreden zlata, saj lahko doma z njegovo pomočjo pripravljamo vse vrste sokov, tako sadnih kot zelenjavnih, tisti iz trgovine pa se vsemu navkljub s tako pripravljenimi ne morejo primerjati. Sok iz zelja ni najboljšega okusa, je pa izjemno zdrav in pomaga pri premagovanju želodčnih razjed.

Glutamin ščiti celice prebavne sluznice

Aktivna učinkovina v zelju je aminokislina glutamin, ki ščiti celice prebavne sluznice. Pri težavah z želodčnimi razjedami je v času zdravljenja (poleg antibiotika) priporočljivo piti liter soka, nato vsake tri mesece ponovimo kuro in ga pijemo en teden po liter na dan. O želodčnih razjedah ob takem ravnanju najverjetneje ne bo več ne duha ne sluha.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×