Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaJabolčni drobljenec (apple crumble) z začimbami

Jabolčni drobljenec (apple crumble) z začimbami

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni drobljenec (ang. apple cruble) je tradicionalna in dobro poznana angleška sladica iz jabolk s posipom iz ovsenih kosmičev, kateri dodamo še nekaj začimb za božanski okus.
jabolčni drobljenec apple crumbleza 6 – 7 skodelic potrebujemo:

- Oglas -

Jabolčna čežana:

  • 1.5 kg jabolk
  • sok polovice limone
  • nekaj žlic rjavega sladkorja, po želji in okusu
  • cimet
  • janeževa zvezda
  • malo naribanega svežega ingverja
  • voda

Jabolka olupimo, izpeščičimo in narežemo na koščke. V kozici jih zalijemo z malček vode in dušimo skupaj z limoninim sokom, cimetom, eno janeževo zvezdo, ingverjem in sladkorjem po okusu, dokler se ne zmehčajo. Odstranimo janeževo zvezdo. Malce ohladimo in nadevamo do polovice v skodelice, lahko tudi v pekač.

Drobtine za posip, (crumbles):

  • 1.5 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1/2 skodelice kokosove moke
  • 125 g kokosovega masla
  • po želji kako žlico, dve sladkorja, ni pa potrebno

V posodi zmešamo ovsene kosmiče, kokosovo moko, maslo in sladkorjem po okusu. Posujemo po čežani, ki smo jo nadevali v skodelice ali pekač. Pečemo na 180*c, dokler drobtine po vrhu ne porjavijo. Postrežemo s smetano ali vanilijevim sladoledom.

narezana jabolka
Narežemo jabolka …
Nariban ingver
Naribamo svežo koreninico ingverja …
janezeva zvezda
Janeževe zvezde – v čežano damo le eno, saj imajo izredno močan okus …
- Oglas -

 

janeževa zvezda in jabolka
Jabolka dušimo z vodo, limoninim sokom, cimetom in janeževo zvezdo, po potrebi in okusu dodamo rjavi sladkor …
ovseni kosmiči
Skodelica ovsenih kosmičev …

 

Ovseni kosmiči in kokosovo maslo
Zmešamo ovsene kosmiče, kokosovo moko in kokosovo maslo …

 

jabolčna čezana
Skodelice nadevamo z jabolčno čežano …

 

Ovsene drobtine
Na vrh damo ovsene drobtine …
pečen jabolcni drobljenec
Takole izgleda pečen jabolčni drobljenec …
Jabolčni drobljenec ali ang. apple crumble
Jabolčni drobljenec (ang. apple crumble).

Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×