Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.
Zdravje & prehranaJabolčni drobljenec (apple crumble) z začimbami

Jabolčni drobljenec (apple crumble) z začimbami

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni drobljenec (ang. apple cruble) je tradicionalna in dobro poznana angleška sladica iz jabolk s posipom iz ovsenih kosmičev, kateri dodamo še nekaj začimb za božanski okus.
jabolčni drobljenec apple crumbleza 6 – 7 skodelic potrebujemo:

- Oglas -

Jabolčna čežana:

  • 1.5 kg jabolk
  • sok polovice limone
  • nekaj žlic rjavega sladkorja, po želji in okusu
  • cimet
  • janeževa zvezda
  • malo naribanega svežega ingverja
  • voda

Jabolka olupimo, izpeščičimo in narežemo na koščke. V kozici jih zalijemo z malček vode in dušimo skupaj z limoninim sokom, cimetom, eno janeževo zvezdo, ingverjem in sladkorjem po okusu, dokler se ne zmehčajo. Odstranimo janeževo zvezdo. Malce ohladimo in nadevamo do polovice v skodelice, lahko tudi v pekač.

Drobtine za posip, (crumbles):

  • 1.5 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1/2 skodelice kokosove moke
  • 125 g kokosovega masla
  • po želji kako žlico, dve sladkorja, ni pa potrebno

V posodi zmešamo ovsene kosmiče, kokosovo moko, maslo in sladkorjem po okusu. Posujemo po čežani, ki smo jo nadevali v skodelice ali pekač. Pečemo na 180*c, dokler drobtine po vrhu ne porjavijo. Postrežemo s smetano ali vanilijevim sladoledom.

narezana jabolka
Narežemo jabolka …
Nariban ingver
Naribamo svežo koreninico ingverja …
janezeva zvezda
Janeževe zvezde – v čežano damo le eno, saj imajo izredno močan okus …
- Oglas -

 

janeževa zvezda in jabolka
Jabolka dušimo z vodo, limoninim sokom, cimetom in janeževo zvezdo, po potrebi in okusu dodamo rjavi sladkor …
ovseni kosmiči
Skodelica ovsenih kosmičev …

 

Ovseni kosmiči in kokosovo maslo
Zmešamo ovsene kosmiče, kokosovo moko in kokosovo maslo …

 

jabolčna čezana
Skodelice nadevamo z jabolčno čežano …

 

Ovsene drobtine
Na vrh damo ovsene drobtine …
pečen jabolcni drobljenec
Takole izgleda pečen jabolčni drobljenec …
Jabolčni drobljenec ali ang. apple crumble
Jabolčni drobljenec (ang. apple crumble).

Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×