Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaOkusna domača Jabolčna Pita za zimske dni

Okusna domača Jabolčna Pita za zimske dni

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčna pita je okusna sladica iz jabolk, ki so jo pogosto pekle že naše babice. Tokrat smo pekli okusno in sladko jabolčno pito, od katere se nam še vedno cedijo sline. In kako jo pripravimo? Oglejte si v sliki in besedi.

- Oglas -

Jabolčna pita

Jabolčna pita vas bo razveselila tudi v hladnih zimskih mesecih

Jabolčna pita je odlična sladica, ki vam bo polepšala zimske dni, ko vas “zagrabi” kuharska žilica in bi radi naredili kakšno jed po babičinem receptu. Če vam je ostalo še kaj jabolk iz ozimnice, jih le uporabite, saj vam jih tako ne bo potrebno zavreči, pa še okusno sladico si boste pripravili iz njih.

Testo:

  • 360 g moke,
  • 50 g sladkorja,
  • 250 g masla,
  • 1 jajce,
  • pol zavitka vinskega kamna (naravno sredstvo za rahljanje testa, namesto pecilnega praška),
  • ščep soli.

Nadev:

  • 1,5 kg jabolk,
  • sok polovice limone,
  • cimet,
  • sladkor ali nadomestek sladkorja po okusu,
  • voda po potrebi.
- Oglas -

Jabolka očistimo, olupimo in naribamo. Podušimo jih z limoninim sokom, sladkorje ali nadomestkom sladkorja in cimetom. Dušimo z nekaj vode, da se jabolka dobro zmehčajo.

Sestavine za testo zgnetemo v enakomerno gosto testo. Razporedimo ga polovico na dno pekača, nanj razporedimo dušena jabolka, drugo polovico pa na vrh narebamo.

Pečemo na 180*c kakih 45 min, da rahlo porjavi po vrhu.

Jabolčna pita je pripravljena. Postrežemo jo lahko tudi s smetano ali vanilijevim sladoledom.
 

Naribana jabolka
Najprej naribamo jabolka …
Dušena jabolka
Jabolka dušimo z limoninim sokom, cimetom in sladkorjem ali njegovim nadomestkom.
vinski kamen
Vinski kamen …
Sestavine za testo za pito
Sestavine za testo za pito zmešamo skupaj in zgnetemo …
Testo za jabolčno pito
Takole izgleda sesto za jabolčno pito
Na testo dodamo jabolka
Na pladenj razporedimo polovico testa in nanj stresemo ter razporedimo  jabolka …
naribamo testo
Drugo polovico testa naribamo čez plast jabolk …
Testo za jabolčno pito
Takole izgleda jabolčna pita tik preden jo postavimo v pečico …
Jabolčna pita
Pripravljena jabolčna pita!

Iz jabolk si lahko pripravite tudi okusno jabolčno čežano!

Še eno različico recepta pa si lahko ogledatev spodnjem videu:

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×