- Oglas -
Tofujevi medaljoni so odličen nadomestek za meso v vsakodnevnih jedeh. S hrustljavo skorjico in sočno notranjostjo bodo zadovoljili tudi tiste, ki niso na veganski prehrani.
Sestavine (4 porcije):
- sol in mleti črni poper
- 100 g navadne bele moke
- 200 g kvinoje
- 2 paketa dimljenega tofuja (180 g vsak)
- olje za premaz
- čilijeva omaka za postrežbo
Priprava:
- V posodi zmešajte sol, poper in moko. Počasi vlivajte vodo, dokler ne nastane gladka masa, ki pa ne sme biti tekoča. V drugo posodo stresite kvinojo, skuhano po navodilih proizvajalca.
- Tofu narežite na približno 5 krat 5 cm velike kose. Vsakega povaljajte najprej v mešanici iz moke in nato še v kvinoji.
- Medaljone razvrstite na pekač, obdan s papirjem za peko in premazan z oljem. Pecite približno 15 minut na 200 °C. Med peko medaljone obrnite. Postrezite s pekovskim pecivom in čilijevo omako.
- oglas -