- Oglas -
Tofujevi medaljoni so odliฤen nadomestek za meso v vsakodnevnih jedeh. S hrustljavo skorjico in soฤno notranjostjo bodo zadovoljili tudi tiste, ki niso na veganski prehrani.
Sestavine (4 porcije):
- sol in mleti ฤrni poper
- 100 g navadne bele moke
- 200 g kvinoje
- 2 paketa dimljenega tofuja (180 g vsak)
- olje za premaz
- ฤilijeva omaka za postreลพbo
Priprava:
- V posodi zmeลกajte sol, poper in moko. Poฤasi vlivajte vodo, dokler ne nastane gladka masa, ki pa ne sme biti tekoฤa. V drugo posodo stresite kvinojo, skuhano po navodilih proizvajalca.
- Tofu nareลพite na pribliลพno 5 krat 5 cm velike kose. Vsakega povaljajte najprej v meลกanici iz moke in nato ลกe v kvinoji.
- Medaljone razvrstite na pekaฤ, obdan s papirjem za peko in premazan z oljem. Pecite pribliลพno 15 minut na 200 ยฐC. Med peko medaljone obrnite. Postrezite s pekovskim pecivom in ฤilijevo omako.
- oglas -