Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Ekologija & okoljeIzseljenih 22 milijonov ljudi

Izseljenih 22 milijonov ljudi

MORDA VAS ZANIMA

Pred začetkom današnjega zasedanja vrha Združenih narodov, je Norveški svet za begunce objavil raziskavo o podnebnih spremembah in s tem povezanimi selitvami.

- Oglas -

Raziskava ugotavlja, da je bilo lani zaradi številnih naravnih katastrof razseljenih okoli 22 milijonov ljudi. To je kar trikrat več, kot število tistih, ki so se selili zaradi vojne oziroma nasilja. Raziskovalci opozarjajo, da je naravnih katastrof zaradi podnebnih sprememb vse več in da je treba nujno nekaj storiti. Preprični so, da se bodo razmere še poslabšale, če ne bomo nujno vlagali v preprečevanje katastrof. Raziskava namreč kaže, da smo za številne in vse številčnejše katastrofe krivi ljudje.

begunci

Slaba urbanizacija

Poleg tega v raziskavi ugotavljajo, da veliko ljudi živi v slabo zgrajenih domovih in v slabo načrtovanih naseldih. Tudi zaradi tega so določeni kraji in določene osebe bolj ranljive za naravne katastrofe, kot ostali. V lanskem letu je sicer največ izseljenih zaradi naravnih katastrof bilo s Filipinov, ki sta jih lani prizadela dva močna tajfuna. Veliko je razseljevanja tudi v Afriki, kjer so stavbe prav tako pogosto zelo slabo narejene, mesta pa delajo tudi na občutljivih območjih. Poleg tega v Afriki v zadnjih letih prebivalstvo močno narašča, kar še poveča število ljudi, ki se morajo izseliti zaradi naravne katastrofe.

Prejšnji članekEvropski teden mobilnosti
Naslednji članekNega nog po poletju

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×