0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaIzpirajte usta z naravnimi sredstvi

Izpirajte usta z naravnimi sredstvi

MORDA VAS ZANIMA

Za preprečevanje kariesa in ustnega zadaha je v prvi vrsti pomembna temeljita in redna higiena zob. Zobe je potrebno ščetkati po vsakem obroku, tudi izbira zobne paste ni zanemarljiva. Če imate probleme z vnetimi dlesnimi, se izogibajte agresivnih zobnih past in si kupite svojim zobem primerno. Tudi izpiranje ust je priporočljivo, za spremembo poskusite svojo ustno votlino izpirati z naravnimi pripravki. Izpiranje ust pa ne dene dobro le vašim zobem, marveč kar celemu telesu.

- Oglas -

Grgrajte klinčke

Pripravite si čaj iz dveh žlic zdrobljenih klinčkov, ki jih za 10 minut namočite v vroči vodi. Klinčki uničujejo cel kup mikroorganizmov, poleg tega je grgrajnje priporočljivo tudi v obdobju prehlada, saj tako pripravljen čaj pomirja vneto žrelo. Nekateri zdravniki so prepričani, da z uporabo ustnih vodic, ki uničujejo mikroorganizme, ne skrbite le za svoje zobe in ustno votlino, temveč s tem preprečujete tudi nastanek bolezni srca in ožilja. Mikroorganizmi, ki so povzročitelji gingvitisa, lahko namreč vstopajo v krvni obtok  in botrujejo nastanku strdkov, ki so glavni krivci za srčno ali možgansko kap.

Izpiranje ust

Limonina voda

Sok polovice limone stisnite v kozarec tople vode in nato grgrajte tako pripravljeno ustno vodo, ki v vaših ustih in žrelu ustvarja kislo okolje, v katerem bakterije in virusi nimajo več prav veliko možnosti za preživetje. Za še boljši učinek v limonino vodo nastrgajte malo ingverjeve korenine, v mešanico pa dodajte še žličko medu. Ingver ima protivnetne lastnosti, med pa ščiti vaše žrelo pred vdori mikroorganizmov.

- Oglas -

Slana voda zoper zgago

Pol žličke soli raztopite v kozarcu tople vode in nato mešanico nekaj minut grgrajte. Topla slana voda pomaga odplakniti in nevtralizirati kisline v žrelu, posledično pa pekoč in neprijeten občutek izgine. Tudi razdražene sluznične membrane se hitreje celijo. Kadar se pekoča zgaga pojavlja dlje časa, obiščite zdravnika, saj obstaja možnost, da imate resnejše zdravstvene probleme, npr. želodčno razjedo.

Neuporabljeno ustno vodico zlivajte stran

Česar pri enkratnem izpiranju ustne votline ali žrela ne boste uporabili, zlijte stran, saj obstaja velika verjetnost, da se v kozarcu sčasoma razvijejo bakterije. Usta vselej izpirajte s toplo oziroma vročo vodo, učinek mrzle vode je namreč neprimerno manjši. Poleg tega tekočino vedno izpljunite.

.

NAJNOVEJŠE