Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaIzognite se težkim kovinam v telesu

Izognite se težkim kovinam v telesu

MORDA VAS ZANIMA

Težke kovine se nahajajo povsod okoli nas in se skrivajo v vodi, hrani, gospodinjskih čistilih, in celo v onesnaževalih v zraku. Nekatere od njih so nevarne le v velikih količinah, druge pa so za zdravje škodljive že v sledovih.

- Oglas -

Simptomi zastrupitve s težkimi kovinami so pogosto nejasni in jih pogosto pripisujejo drugim boleznim,  zato preverite nekaj načinov, kako lahko pripomorete k manjšemu skladiščenju težkih kovin v vašem telesu.

izdelki težke kovine

 

Uporabljajte naravna in ekološka čistila

Večina kemičnih izdelkov za čiščenje vsebuje kovine, ki so škodljive zdravju. Ko naša koža pride v stik s temi izdelki, so kovina absorbira in shrani v naših celicah. Kot varnejšo alternativo uporabljajte naravna čistila ali pa kar kis in limono.

Zamenjajte kozmetiko

- Oglas -

Pomislite, koliko kozmetičnih produktov na dan uporabite in kaj vse ti vsebujejo. Pri nakupu kozmetike bodite še posebej previdni, da ne vsebujejo kovin in snovi, ki škodijo vašemu zdravju. Poskusite vsaj stvari, ki jih uporabljate vsakodnevno, zamenjati z naravnimi alternativami.

Ne jejte konzervirane hrane

Izogibanje hrani, ki je bila shranjena v kovinskih pločevinkah, je nujno, da preprečite nalaganje kovin v telesu. Odločite se za sveže pridelke in svežo kuhano hrano, kadar je to le mogoče. Ne samo, da boste prenehali zastrupljati svoje telo,  dobili boste tudi več hranilnih snovi iz svežih živil.

Uživajte več omega-3 maščob

Omega tri maščobne kisline pripomorejo k zdravemu delovanju telesa in tudi k razstrupljanju. Dodajte laneno seme, semena chia in laneno olje v vašo vsakdanjo prehrano in pomagajte telesu, da aktivira razstrupljevalne procese.

Zelene alge na pomoč

Alga klorela je znana po svojih razstrupljevalnih lastnostih in sposobnostih, da iz telesa odnaša težke kovine. Vsebuje namreč ogromno klorofila, spojine, ki se veže na težke kovine in jih odstrani iz telesa. Učinkovite so tudi ostale rastline, ki vsebujejo veliko klorofila, na primer špinača, ohrovt, vodna kreša in zelišča, kot so peteršilj in koriander.

Spotite se

V telo nujno vsakodnevno vnašajte dovolj tekočine. Toksini pa bodo vaše telo hitreje zapustili tudi skozi kožo, zato vsaj enkrat na teden načrtujte obisk savne in se ukvarjajte s telesno aktivnostjo, pri kateri se boste spotili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×