0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaIzognite se težkim kovinam v telesu

Izognite se težkim kovinam v telesu

MORDA VAS ZANIMA

Težke kovine se nahajajo povsod okoli nas in se skrivajo v vodi, hrani, gospodinjskih čistilih, in celo v onesnaževalih v zraku. Nekatere od njih so nevarne le v velikih količinah, druge pa so za zdravje škodljive že v sledovih.

- Oglas -

Simptomi zastrupitve s težkimi kovinami so pogosto nejasni in jih pogosto pripisujejo drugim boleznim,  zato preverite nekaj načinov, kako lahko pripomorete k manjšemu skladiščenju težkih kovin v vašem telesu.

izdelki težke kovine

 

- Oglas -

Uporabljajte naravna in ekološka čistila

Večina kemičnih izdelkov za čiščenje vsebuje kovine, ki so škodljive zdravju. Ko naša koža pride v stik s temi izdelki, so kovina absorbira in shrani v naših celicah. Kot varnejšo alternativo uporabljajte naravna čistila ali pa kar kis in limono.

Zamenjajte kozmetiko

Pomislite, koliko kozmetičnih produktov na dan uporabite in kaj vse ti vsebujejo. Pri nakupu kozmetike bodite še posebej previdni, da ne vsebujejo kovin in snovi, ki škodijo vašemu zdravju. Poskusite vsaj stvari, ki jih uporabljate vsakodnevno, zamenjati z naravnimi alternativami.

Ne jejte konzervirane hrane

Izogibanje hrani, ki je bila shranjena v kovinskih pločevinkah, je nujno, da preprečite nalaganje kovin v telesu. Odločite se za sveže pridelke in svežo kuhano hrano, kadar je to le mogoče. Ne samo, da boste prenehali zastrupljati svoje telo,  dobili boste tudi več hranilnih snovi iz svežih živil.

Uživajte več omega-3 maščob

Omega tri maščobne kisline pripomorejo k zdravemu delovanju telesa in tudi k razstrupljanju. Dodajte laneno seme, semena chia in laneno olje v vašo vsakdanjo prehrano in pomagajte telesu, da aktivira razstrupljevalne procese.

- Oglas -

Zelene alge na pomoč

Alga klorela je znana po svojih razstrupljevalnih lastnostih in sposobnostih, da iz telesa odnaša težke kovine. Vsebuje namreč ogromno klorofila, spojine, ki se veže na težke kovine in jih odstrani iz telesa. Učinkovite so tudi ostale rastline, ki vsebujejo veliko klorofila, na primer špinača, ohrovt, vodna kreša in zelišča, kot so peteršilj in koriander.

Spotite se

V telo nujno vsakodnevno vnašajte dovolj tekočine. Toksini pa bodo vaše telo hitreje zapustili tudi skozi kožo, zato vsaj enkrat na teden načrtujte obisk savne in se ukvarjajte s telesno aktivnostjo, pri kateri se boste spotili.

.

NAJNOVEJŠE