0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaUpočasnite staranje rok s preprostimi ukrepi

Upočasnite staranje rok s preprostimi ukrepi

MORDA VAS ZANIMA

Zagotovo ste že slišali misel, da se človekova dejanska starost najbolj odraža na rokah. Medtem ko mnogi namenjajo ogromno pozornosti, časa in denarja ohranjanju čim bolj mladostnega obraza, pa na roke praktično povsem pozabijo. Koža na dlaneh je zelo tanka in občutljiva, zato se vplivi okolja na njej hitro odrazijo.

- Oglas -

Če ne želite, da se vaše roke prezgodaj postarajo, morate zanje ustrezno skrbeti. To pa na srečo ni tako zahtevno, kot je morda videti na prvi pogled. Že z nekaj zelo enostavnimi ukrepi lahko močno upočasnite staranje rok in poskrbite, da bodo tudi vaše roke videti mladostno.

Izdelajte si svoje milo za roke

Mnoga mila so zelo groba do kože, predvsem t. i. antibakterijska. Poleg tega pa vsebujejo številna mila, ki jih danes najdemo na policah trgovin, umetna barvila, dišave in druge sestavine, ki dražijo kože. Tako morate biti pozorni, da izbirate čim bolj naravna, nežna mila za roke, še bolje pa bo, da se izdelave lotite kar sami, saj je postopek zelo preprost. Potrebujete le natrijev hidroksid (»lug«), ki mu dodajte malce kokosovega olja, segretega na sobno temperaturo, in nekaj kapljic poljubnega eteričnega olja. Če želite izdelati tekoče milo, lahko namesto luga uporabite tudi kastiljsko milo.

Ne pozabite na uporabo rokavic

Izredno pomemben del ohranjanje mehke in dobro navlažene kože na rokah je dosledna uporaba rokavic, ko pomivate posodo ali vrtnarite. Če tega doslej niste počeli, bo morda sprva morda trajalo nekoliko dlje, da se navadite na rokavice, vendar bodo te sčasoma postale vaša »druga koža«. Seveda pa je zelo pomembno tudi to, da uporabljate ustrezne rokavice v zimskem času, ko se gibate na prostem, saj lahko zaradi mraza roke zelo hitro razpokajo, kar bo pospešilo njihovo staranje.

- Oglas -

Pripravite si piling za roke

Podobno kot pri obrazu je tudi pri rokah pomemben piling, s pomočjo katerega odstranite odmrle kožne celice in izboljšate prekrvavitev. Za pripravo pilinga zmešajte 50 gramov sladkorja in 50 gramov soli, mešanici pa nato dodajte še 2 žlici kokosovega olja, 1 žlico limoninega soka in po potrebi še malce vode. Z redno uporabo tega pilinga bodo vaše roke osupljivo mehke in prijetne na pogled.

Uporabljajte sončno kremo

Le redki vedo, da tudi naše roke potrebujejo ustrezno zaščito pred škodljivimi UV-žarki. Pravzaprav so ravno roke med najbolj izpostavljenimi deli vašega telesa, zato ne pozabite na uporabo kreme, ki jih bo zaščitila. Pogosto ima prav sonce največji delež pri prezgodnjem staranju kože na rokah. Posledici izpostavljanja rok soncu brez zaščite sta tako med drugim zgubana koža in starostne pege. Izberite zaščitno kremo s SPF-jem najmanj 30 in ne pozabite na redno obnavljanje nanosa.

Poskrbite za redno vlaženje kože

Skrb za to, da bo koža na rokah vedno ustrezno navlažena, spada med najpomembnejše ukrepe za upočasnjevanja staranja rok. Dobro navlažena koža je tudi mladostna koža. Tako je pomembno, da imate vedno pri sebi kakovostno vlažilno kremo za roke. Zelo dobra alternativa kupljenim kremam za vlaženje kože na rokah pa je lahko tudi kokosovo olje.

.

NAJNOVEJŠE