Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
RubrikeZanimivostiIzgubljeni sestrici preživeli dve mrzli noči v gozdu – kako jima je...

Izgubljeni sestrici preživeli dve mrzli noči v gozdu – kako jima je uspelo?

MORDA VAS ZANIMA

Prejšnji petek sta si 8-letna Leia Carrico in njena 5-letna sestrica Caroline, doma iz severne Kalifornije, zaželeli malce potepanja po gozdu. Vendar pa sta pri tem hitro skrenili z znanega območja in ugotovili, da ste se izgubili. Seveda se je hitro začela iskalna akcija, v kateri je sodelovalo več kot 200 prostovoljcev. Na veliko olajšanje vseh se je zgodba srečno končala, saj so po približno 44 urah našli obe deklici.

Reševanje dvojčic iz Kalifornije
Vir: Today
- Oglas -

Vendar pa sta morali sestrici pred tem prestati kar nekaj preizkušenj. Povsem sami sta morali v gozdu preživeti kar dve noči, pri čemer se je temperatura ponoči spustila zelo blizu ničli. Kljub rosnim letom sta se deklici odlično znašli, še posebej starejša Leia. Zdaj sta medijem zaupali, kako jima je uspelo preživeti …

V veliko pomoč jima je bilo znanje, ki sta ga dobili pri tabornikih

Na srečo sta imeli sestrici s seboj nekaj energijskih ploščic, ki so predstavljale njun glavni vir hrane med časom, preživetim v gozdu. Žejo pa sta poskušali vsaj za silo koriti s kapljicami z listov. 8-letna Leia je povedala, da je takrat, ko je začelo rahlo pršiti, vedela, da mora hitro poiskati zatočišče zase in za sestrico Caroline. Našla ga je pod odlomljeno vejo malce nad tlemi, sestrici pa sta se tam greli s pomočjo Carolininega dežnega plašča.

Leia naj bi uspela zakuriti celo manjši ogenj, pri čemer ji je bilo v veliko pomoč znanje, ki ga je usvojila pri tabornikih. Tudi nasploh naj bi bil prav čas, ki sta ga deklici preživeli s taborniki, eden glavnih razlogov, da sta odreagirali tako pametno in pogumno.

Starejša sestrica poskušala vseskozi bodriti mlajšo, čeprav je tudi sama občutila strah

Mlajšo deklico, torej 5-letno Caroline, je sicer ponoči premagal strah in posledično jok. Vendar pa jo je poskušala starejša sestrica vseskozi tolažiti s tem, da ji je govorila, naj »misli srečne misli«, povezane z njuno družino, hkrati pa je prebedela večino noči, da bi pazila na Caroline. Leia je sicer kasneje priznala, da je bilo tudi njo strah, vendar pa tega ni hotela pokazati pred že tako prestrašeno sestrico. Poleg tega pa je verjela, da ju bo njun oče prej ali slej vendarle našel.

Mama deklic: »Vzgojila sem dve superjunakinji!«

- Oglas -

Prav zato, da bi očetu kazali pot, sta poskušali deklici čez dan čim več časa preživeti tako, da sta na ves glas peli. Iskalna akcija se je uspešno končala, ko je uspelo ekipi odkriti odtise stopal in ovoje energijskih ploščic, ki so jih naposled vodili do deklic. Čeprav sta bili sestrici takrat, ko so ju našli, precej dehidrirani in lačni, pa so reševalci povedali, da sta bili vendarle dokaj dobro razpoloženi. Njuna mama pa je ob srečnem zaključku iskanja povedala, da je najbolj ponosna mama na svetu, saj je vzgojila superjunakinji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×