0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiIzgubljeni sestrici preživeli dve mrzli noči v gozdu – kako jima je...

Izgubljeni sestrici preživeli dve mrzli noči v gozdu – kako jima je uspelo?

MORDA VAS ZANIMA

Prejšnji petek sta si 8-letna Leia Carrico in njena 5-letna sestrica Caroline, doma iz severne Kalifornije, zaželeli malce potepanja po gozdu. Vendar pa sta pri tem hitro skrenili z znanega območja in ugotovili, da ste se izgubili. Seveda se je hitro začela iskalna akcija, v kateri je sodelovalo več kot 200 prostovoljcev. Na veliko olajšanje vseh se je zgodba srečno končala, saj so po približno 44 urah našli obe deklici.

- Oglas -
Reševanje dvojčic iz Kalifornije
Vir: Today

Vendar pa sta morali sestrici pred tem prestati kar nekaj preizkušenj. Povsem sami sta morali v gozdu preživeti kar dve noči, pri čemer se je temperatura ponoči spustila zelo blizu ničli. Kljub rosnim letom sta se deklici odlično znašli, še posebej starejša Leia. Zdaj sta medijem zaupali, kako jima je uspelo preživeti …

V veliko pomoč jima je bilo znanje, ki sta ga dobili pri tabornikih

Na srečo sta imeli sestrici s seboj nekaj energijskih ploščic, ki so predstavljale njun glavni vir hrane med časom, preživetim v gozdu. Žejo pa sta poskušali vsaj za silo koriti s kapljicami z listov. 8-letna Leia je povedala, da je takrat, ko je začelo rahlo pršiti, vedela, da mora hitro poiskati zatočišče zase in za sestrico Caroline. Našla ga je pod odlomljeno vejo malce nad tlemi, sestrici pa sta se tam greli s pomočjo Carolininega dežnega plašča.

Leia naj bi uspela zakuriti celo manjši ogenj, pri čemer ji je bilo v veliko pomoč znanje, ki ga je usvojila pri tabornikih. Tudi nasploh naj bi bil prav čas, ki sta ga deklici preživeli s taborniki, eden glavnih razlogov, da sta odreagirali tako pametno in pogumno.

- Oglas -

Starejša sestrica poskušala vseskozi bodriti mlajšo, čeprav je tudi sama občutila strah

Mlajšo deklico, torej 5-letno Caroline, je sicer ponoči premagal strah in posledično jok. Vendar pa jo je poskušala starejša sestrica vseskozi tolažiti s tem, da ji je govorila, naj »misli srečne misli«, povezane z njuno družino, hkrati pa je prebedela večino noči, da bi pazila na Caroline. Leia je sicer kasneje priznala, da je bilo tudi njo strah, vendar pa tega ni hotela pokazati pred že tako prestrašeno sestrico. Poleg tega pa je verjela, da ju bo njun oče prej ali slej vendarle našel.

Mama deklic: »Vzgojila sem dve superjunakinji!«

Prav zato, da bi očetu kazali pot, sta poskušali deklici čez dan čim več časa preživeti tako, da sta na ves glas peli. Iskalna akcija se je uspešno končala, ko je uspelo ekipi odkriti odtise stopal in ovoje energijskih ploščic, ki so jih naposled vodili do deklic. Čeprav sta bili sestrici takrat, ko so ju našli, precej dehidrirani in lačni, pa so reševalci povedali, da sta bili vendarle dokaj dobro razpoloženi. Njuna mama pa je ob srečnem zaključku iskanja povedala, da je najbolj ponosna mama na svetu, saj je vzgojila superjunakinji.

.

NAJNOVEJŠE