Ekologija & OkoljeZamenjajte izdelke za enkratno uporabo

Zamenjajte izdelke za enkratno uporabo

MORDA VAS ZANIMA

Moderna ekonomija sloni na potrošnem materialu z omejenim rokom trajanja. Trgovci nam ne prodajajo zanesljivosti, ki bi trajala celo življenje.

- Oglas -

Nasprotno – vedno znova smo primorani kupovati en in isti izdelek, kar močno obremenjuje okolje in tanjša našo denarnico. To še posebej velja pri izdelkih za enkratno uporabo.

Papirnati robci

Kako lahko z drobnimi spremembami prihranite veliko denarja?

Baterije

Polnilne baterije so idealna rešitev, s katero lahko zamenjate navadne in ob tem prihranite veliko denarja. Vse, kar morate storiti, je, da kupite polnilec. Primeren je za polnjenje večine baterij, ki so v vsakdanji rabi (AA, AAA). Z njim se da polniti tudi nekatere baterije za »enkratno« uporabo.

Robčki

Čeprav so papirnati robčki zelo poceni, z njihovim rednim kupovanjem porabite precej denarja. Predlagamo vam, da papirnate robčke zamenjate z robčki iz blaga – investicija se vam bo povrnila že v enem tednu. Ni treba, da kupite drage robčke iz svile, omislite si lahko komplet robčkov po zelo ugodni ceni. Na rob mize postavite košarico, kamor lahko tak robček odložite. Perite jih enkrat na teden. V pralnem stroju bo zanje dovolj prostora.

Izdelki za žensko nego

- Oglas -

Čeprav se lahko sliši nehigiensko, je na trgu veliko produktov za ženske, ki so večkrat uporabni. Namenjeni so uporabnicam, ki želijo prihraniti denar in prispevati k varovanju okolja. Med različnimi izdelki za ženske boste našli naravne morske spužve, pralne vložke iz blaga in menstrualne skodelice. Na prodaj so tudi pralne vrečke za večkratno uporabo, namenjene shranjevanju tovrstnih izdelkov, ko ste na poti. Taki izdelki so tudi bolj zdravi od njihovih alternativ za enkratno uporabo, ki vsebujejo strupene kemikalije.

Robčki za sušenje

Če pri sušenju perila v sušilnem stroju uporabljate posebne robčke, ki zmanjšujejo statično napetost, jih lahko zamenjate z zvitkom iz aluminijaste folije. Za lepši vonj perila in tudi hitrejše sušenje v sušilnem stroju uporabite volnene kroglice, ki jim dodate nekaj kapljic prijetno dišečih eteričnih olj.

Kako jih pripraviti:

Okrog prstov navijajte 100 % volno, dokler ne dobite žogice, malo večje od teniške. Ne priporočamo rdeče volne, saj lahko pušča barvo. Tri ali štiri žogice vstavite v isto hlačno nogavico. Za vsako žogico naredite vozliček. Tako pripravljene kroglice nekajkrat operite v pralnem in posušite v sušilnem stroju, da postanejo kompaktne. Nato jim dodajte nekaj kapljic eteričnega olja. Uporaba v sušilnem stroju se lahko začne.

Flaše za vodo

Vsi vemo, da plastika predstavlja veliko okoljsko težavo. Plastične flaše so problematične tudi zato, ker vsebujejo zdravju škodljiv BPA. Če kupujete vodo, shranjeno v plastični embalaži, vam svetujemo, jo doma prelijete v 3-litrske posode iz stekla ali kovine. Manj časa, kot je voda izpostavljena škodljivim snovem iz plastike, manj jih bo ostalo v njej.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×