0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaIzdelajte si svoj domači naravni deodorant

Izdelajte si svoj domači naravni deodorant

MORDA VAS ZANIMA

Za izdelavo domačih kozmetičnih izdelkov potrebujete le dober recept in malo truda. V nadaljevanju vam ponujamo recept za izdelavo učinkovitega deodoranta iz samih naravnih, koži in zdravju prijaznih sestavin ter z vonjem po vaši izbiri.

- Oglas -

Domači naravni deodorant je še posebej primeren za tiste, ki uživate v izdelavi domačih pripravkov in preverjenih sestavin in pa za tiste, ki se izogibate aluminiju v kozmetiki ter imate rajši naravno alternativo.

Naravni deodorant - domači deodorant

Naravni deodoranti sicer v določenih primerih niso tako učinkoviti, kot na primer antiperspiranti, za večino uporabnikov pa bodo popolnoma primerna izbira, pa še zadovoljni boste, ker ste si sami izdelali svoj domači deodorant.

- Oglas -

Recept za naravni deodorant:

Sestavine:

  • 30 g sode bikarbone
  • 30 g koruznega škroba
  • 40 g kokosovega olja
  • Nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri

Postopek:
Najprej pomešajte sodo bikarbono in koruzni škrob. Tej mešanici dodajte kokosovo olje v trdnem agregatnem stanju in dobro premešajte. Ko sestavine dobro premešate, jim dodajte še nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri (čajevec, sivka, limona ipd.), vendar z njim ne pretiravajte. Znova premešajte in mešanico prenesite v manjšo posodo. Zmes bi morala imeti podobno teksturo in gostoto, kot jo ima standardni deodorant v stiku.

Nanesite ga s prsti ali pa uporabite staro embalažo deodoranta.

Opozorilo: Če se na koži pojavi srbečica ali pekoč občutek, zmanjšajte količino sode bikarbone. V tem primeru naj bo razmerje sode bikarbone in škroba 1:2.

- Oglas -

Soda birkarbona in tudi katera druga izmed naravnih sestavin lahko v določenih primerih za na oblekah pušča bele lise / madeže, ki jih sicer ni težko oprati, so pa morda bolj vidni na temnejših oblačilih, zato previdnost ni odveč. Obstaja tudi nekaj receptov brez sode bikarbone, nekateri so bolj, nekateri manj učinkoviti.

Še več receptov za preizkušene domače deodorante iz naravnih sestavin pa si lahko vedno prebirate tudi v naši reviji Bodi eko, kjer vam vedno pripravljamo kup zanimivih idej in receptov.

NAJNOVEJŠE