Ingverjevi mafini s pomarančo in korenjem

Ingver pospešuje prebavo in čiščenje strupov iz telesa, pomirja trebušne krče in napetost. Je eden najmočnejših rastlinskih antioksidantov, ki krepi našo odpornost in pomaga premagati prehlade in vnetja, kadar nas doletijo. Njegov prijetno pekoč okus požene plamen življenja po našem telesu in deluje kot afrodiziak. V zimskem času nas temeljito pogreje, lajša tegobe revmatikom, čisti kri, odstranjuje sluz iz telesa …

Ingverjevi mafini

Za 12 mafinov potrebujemo pekač za mafine in naslednje sestavine:

Suhe sestavine:

  • 300 ml mehke pirine moke
  • 100 ml polnozrnate pirine moke
  • 100 ml polnozrnate koruzne moke
  • 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
  • 1 noževa konica sode bikarbone
  • 100 ml mletih mandljev
  • Cimet
  • Ščepec soli

Mokre sestavine:

  • 2 jajci
  • 100 ml rjavega sladkorja
  • 250 ml naribanega korenja
  • 1 – 2 jž naribanega svežega ingverja
  • 80 ml pomarančnega soka
  • 20 ml limoninega soka
  • Naribana lupinica 1 pomaranče iz ekološke pridelave
  • 100 ml olivnega olja

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 170 stopinj.
  2. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki za mafine.
  3. Posebej zmešamo vse suhe sestavine, v drugi skledi pa vse mokre sestavine.
  4. Z lopatko suhe sestavine primešamo k mokrim.
  5. Maso z žličko razdelimo v modelčke za mafine.
  6. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut.

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Ingverjevi mafini s pomarančo in korenjem
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
DELI
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Njene recepte najdete tudi na spletni strani www.zeleniponedeljek.si. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva.