0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNega kože v mrzlih mesecih

Nega kože v mrzlih mesecih

MORDA VAS ZANIMA

Saj vam je brez dvoma znano, da je treba za kožo še posebej lepo skrbeti pozimi in poleti. Poleti zato, ker je obilno izpostavljena sončnim žarkom, pozimi pa mrazu, snegu in seveda tudi centralnemu ogrevanju. V tem letnem času nas seveda še najbolj zanima mraz in njegovi vplivi. Nimamo zaman šalov, kap in rokavic, da se pokrijemo in zakrijemo ter tako zavarujemo kožo pred pordelostjo in celo poškodbami.

- Oglas -

Če je koža prizadeta zaradi mraza, lahko tudi hitro razpoka, kar je nedvomno znano tudi vam. Razpoke so boleče in neprijetne, saj potrebujejo kar nekaj časa, da se zacelijo. Zato je seveda najbolje, da kožo zavarujemo vnaprej. Zato vam ponujamo deset nasvetov, kako se zavarovati pred mrazom.

Privoščite si piling

Pravimo, da si ga »privoščite«, vendar je v resnici kar nujen. Zima običajno pomeni bolj suho kožo, zaradi česar je še toliko bolj pomembno, da si redno naredite piling, da se znebite mrtvih kožnih celic in tako spodbujate rast in »obračanje« celic. Če razmišljate, da bi ta del v celoti preskočili, naj vam prišepnemo, da je to zelo pomemben korak in da je lahko koža brez tega videti pusta in utrujena. Če pazite, da boste enkrat ali dvakrat tedensko kožo narahlo zdrgnili, bo dobila lepšo teksturo in bolj mladosten ton. Vseeno pa nikar ne pretiravajte, saj lahko v tem primeru kožo razdražite s preveč drgnjenja in nategovanja. Zato raje izberite nežno, a učinkovito formulo, ki bo vaši polti dala zdrav videz.

Nega kože v mrzlih mesecih

- Oglas -

Pijte veliko vode

Srkanje hladne pijače morda ni prva stvar, na katero pomislite v zimskih mesecih, vendar je zdaj prav tako pomembno, da poskrbite za hidriranost telesa, tako kot v vročih poletnih dneh. Sicer vas bo verjetno bolj vleklo k vroči čokoladi in številnim različnim vrstam kave, vendar ne pozabite, da je tudi pozimi še najbolje ves dan piti kar vodo. Če si že resnično želite tople pijače, se omejite na zeliščni čaj namesto na kofeinske pripravke, polne sladkorja. Če boste pridno in redno pili, vam bo to pomagalo, da boste ves dan polni energije in tudi samo se boste lahko prepričali, da je koža videti zdrava in mehka in ne suha ter razpokana.

Navlažite kožo

Ne le pitje vode, pač pa tudi izbira prave kozmetike je seveda ključna. Če je vaša koža v zimskih mesecih bolj suha, boste morda želeli preklopiti na bolj intenzivne vlažilne kreme, da bi se tako lahko bolj uspešno bojevali s posledicami vetra in mrzlega in suhega zraka. Prav tako lahko razmislite o dodajanju seruma na kožo, preden nanjo nanesete izbrano nočno kremo, da bo še bolj zadržal vlago v koži. Ne pozabite na roke in ustnice – to sta dve področji, ki se prav tako izsušita, ko temperatura pade. Zato imejte v torbici vedno tudi kremo za roke in balzam za ustnice, da boste lahko tudi na poti vedno pomagali svoji koži.

Kaj pa hrana?

Določeni dermatologi in lepotni strokovnjaki opozarjajo tudi, da je za kožo zelo pomembno, kaj jeste. Obraz si s posebnim milom za obraz umijte dvakrat dnevno, priporočajo pa tudi sladki krompir, lososa, jajca, olivno olje, beluše, ohrovt in druge zelene rastline, ki so čudovite za vašo polt. Prav zato vam priporočamo, da jih jeste skozi vse leto, ne le ob koncu leta.

Olja

Nekateri prisegajo na esencialna olja, ki pomagajo pomiriti in nahraniti kožo, predvsem evkaliptus in sivka. Morda pa je še najbolj zanimiva skrivnost določenega lepotnega guruja, ki prisega na otroška olja. Ker je nežno in učinkovito, pomaga pri uravnavanju vlažnosti kože, zato ga lahko dodate v kopel, v piling, ga vmešate v kremo za telo ali pa ga v njegovi izvirni obliki nanesete naravnost na kožo.

Topla voda

Voda, ki jo uporabljate, naj ne bo mrzla in naj ne bo vroča. Naj bo ravno prav topla, da vas ne bo zeblo, saj je koža že tako pod velikim pritiskom hladu. Vroča voda je tista, ki pomaga »odplakniti« esencialna olja, ki so naši koži lastna in jo zato še bolj izsušijo ter zato zahteva več vlaženja.

- Oglas -

Omejite kopeli

Morda vam prijajo dolge kopeli v gori mehurčkov, vendar so dolgoročno zelo slabe za vašo kožo. Zato omejite tako kopeli kot tuše na 4‒5 minut in uporabljate blaga mila, ki kožo po možnosti še negujejo.

Maske za boj proti mrzlemu vremenu

Avokadova
Avokado zmečkajte in zmešajte z medom in malce olja vitamina E. S tem boste koži dali vlago, minerale in antioksidante, torej vse, kar vaša koža potrebuje v hladnem obdobju.

Jogurtova
Jogurt zmešajte z mandljevim oljem ali pirejem iz svežih jagod. Blaga kislina v mlečnem izdelku kožo nahrani in zgladi gube. Prav tako ohranja pH ravnovesje.

Papajina
Narežite papajo, jo zmešajte z malo koruznega zdroba in kapljico olivnega olja. Vašo kožo bo nahranila in pomladila.

Pozor pri ekcemih

Zaradi težav z mrazom včasih pride tudi do ekcema. V tem primeru morate oblačila prati z blagimi detergenti in dvakrat sperite, izogibajte se trdi, slani in klorirani vodi. Predvsem pa uporabljajte hladne obkladke za umiritev kože, ki so lahko narejeni s hladno vodo ali celo mlekom.

.

NAJNOVEJŠE