Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaIngverjeva bučna juha

Ingverjeva bučna juha

MORDA VAS ZANIMA

Jesen je čas za buče, iz katerih si lahko pripravimo marsikaj okusnega. Sem spadajo tudi odlične bučne juhe.

- Oglas -

Ingverjeva bučna juha

Za 4 osebe:

  • 500 g zimske buče (muškatna, hokaido ali druga)
  • 100 g gomoljne zelene
  • 50 g prosene kaše
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • košček svežega ingverja
  • zelenjavne jušne osnove
  • himalajsko sol
  • 2 jž bučnega olja
  • zeliščno – cvetlično mešanico Sončni poljub
  • muškatni orešček
  • 4 jž bučnih semen

Priprava:

  1. Bučo očistimo in narežemo na večje kose (lupljenje ni potrebno). Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na kocke.
  2. Sesekljano čebulo zaradi bolj intenzivnega okusa rahlo popražimo, proti koncu dodamo še česen.
  3. Buče, gomoljno zeleno in prepraženo čebulo skupaj z oprano proseno kašo v večjem loncu skuhamo do mehkega. Ko se buče zmehčajo, dodamo nariban ingver, jušno osnovo, sol in začimbe ter na kratko pokuhamo.
  4. Odstavimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Jed okrasimo z bučnim oljem ter nasekljanimi prepraženimi bučnimi semeni.
  5. Če želimo, da je juha še bolj kremasta, ji dodamo riževo ali sojino kremo (smetano).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×