Ingverjeva bučna juha

Jesen je čas za buče, iz katerih si lahko pripravimo marsikaj okusnega. Sem spadajo tudi odlične bučne juhe.

Ingverjeva bučna juha

Za 4 osebe:

  • 500 g zimske buče (muškatna, hokaido ali druga)
  • 100 g gomoljne zelene
  • 50 g prosene kaše
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • košček svežega ingverja
  • zelenjavne jušne osnove
  • himalajsko sol
  • 2 jž bučnega olja
  • zeliščno – cvetlično mešanico Sončni poljub
  • muškatni orešček
  • 4 jž bučnih semen

Priprava:

  1. Bučo očistimo in narežemo na večje kose (lupljenje ni potrebno). Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na kocke.
  2. Sesekljano čebulo zaradi bolj intenzivnega okusa rahlo popražimo, proti koncu dodamo še česen.
  3. Buče, gomoljno zeleno in prepraženo čebulo skupaj z oprano proseno kašo v večjem loncu skuhamo do mehkega. Ko se buče zmehčajo, dodamo nariban ingver, jušno osnovo, sol in začimbe ter na kratko pokuhamo.
  4. Odstavimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Jed okrasimo z bučnim oljem ter nasekljanimi prepraženimi bučnimi semeni.
  5. Če želimo, da je juha še bolj kremasta, ji dodamo riževo ali sojino kremo (smetano).

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Ingverjeva bučna juha
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
DELI
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Njene recepte najdete tudi na spletni strani www.zeleniponedeljek.si. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva.