Jesen je čas za buče, iz katerih si lahko pripravimo marsikaj okusnega. Sem spadajo tudi odlične bučne juhe.
- Oglas -
Za 4 osebe:
- 500 g zimske buče (muškatna, hokaido ali druga)
- 100 g gomoljne zelene
- 50 g prosene kaše
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- košček svežega ingverja
- zelenjavne jušne osnove
- himalajsko sol
- 2 jž bučnega olja
- zeliščno – cvetlično mešanico Sončni poljub
- muškatni orešček
- 4 jž bučnih semen
Priprava:
- Bučo očistimo in narežemo na večje kose (lupljenje ni potrebno). Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na kocke.
- Sesekljano čebulo zaradi bolj intenzivnega okusa rahlo popražimo, proti koncu dodamo še česen.
- Buče, gomoljno zeleno in prepraženo čebulo skupaj z oprano proseno kašo v večjem loncu skuhamo do mehkega. Ko se buče zmehčajo, dodamo nariban ingver, jušno osnovo, sol in začimbe ter na kratko pokuhamo.
- Odstavimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Jed okrasimo z bučnim oljem ter nasekljanimi prepraženimi bučnimi semeni.
- Če želimo, da je juha še bolj kremasta, ji dodamo riževo ali sojino kremo (smetano).
- Oglas -