0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaIzdelajte parfum po vašem okusu

Izdelajte parfum po vašem okusu

MORDA VAS ZANIMA

Ste imele kdaj željo, da bi izdelale čisto svojo dišavo, ki bi jo poimenovale po sebi in bi vas zanjo vsi hvalili? Sedaj imate priložnost. Izdelava je čisto enostavna. Če vam kombinacija uspe, boste dragocen parfum lahko podarile tudi prijateljicam. Darilo bo unikatno in dragoceno.

- Oglas -

Za parfum potrebujete le troje. Alkohol, eterično olje in primerno stekleničko za shranjevanje. Eterična olja lahko izdelujete sami, lahko pa jih kupite. Nekatera so dražja od drugih, imajo pa praviloma močan in dolgo obstojen vonj. Če ste brez ideje, katere sestavine bi zmešali skupaj, lahko preberete, katere sestavine vsebujejo parfumi na trgovskih policah. Seveda vam napisi na stekleničkah ne bodo izdali točnega recepta, morda pa bo s posrečeno kombinacijo vaš parfum še boljši.

Domači parfum

Za parfum lahko uporabite samo eno dišavo, na primer eterično olje sivke. Za odličen naraven in lepo dišeč parfum namreč niso vedno potrebne mešanice. Lahko pa malce eksperimentirate in kombinirate različna olja. Ob poskusih si skrbno zapisujte razmerja. Parfum bo svojo pravo dišavo dobil šele po mesecu ali dveh, saj mora nekaj časa mirovati. Tedaj boste šele ugotovili, ali je bil poskus uspešen. Če si razmerja ne boste zapisali, pa boste zmagovalno kombinacijo hitro pozabili.

- Oglas -

Eterična olja morate torej razredčiti z alkoholom, najbolje je, če parfum vsebuje od tri do deset odstotkov eteričnega olja. Lahko naredite močnejšo vonjavo, a nikar ne pretiravajte. V mešanici naj ne bo nikoli več kot trideset odstotkov eteričnih olj.

Izbrani recepti

Eden priljubljenih parfumov je tak, ki diši po poletju. Potrebovali boste dve skodelici destilirane vode, tri žlice alkohola, pet kapljic olja šentjanževke, deset kapljic eteričnega olja ciprese in deset kapljic rožmarinovega eteričnega olja. Vse sestavine dobro premešajte, prelijte v temno stekleničko in pustite mirovati en teden. Čez teden dni ga nanesite na predele telesa, kjer čutite srčni utrip. Opazujte odziv vašega partnerja in okolice.

Eden od domačih parfumov, ki ga boste po prvi steklenički najbrž uporabljali vse življenje, diši po nežni sivki in kamilici. Parfum je mehkega vonja, zaradi svojega nevsiljivega vonja ga lahko uporabite tudi tik pred spanjem. Za parfum potrebujete dve do tri skodelice destilirane vode, tri do štiri žlice alkohola, šest kapljic eteričnega sivkinega olja in deset kapljic eteričnega olja kamilice. Najprej v temni steklenički dobro premešajte samo eterična olja in alkohol, ter pustite mirovati en mesec. Nato dodajte destilirano vodo, stekleničko pa položite nekam, da se boste nanjo vsak dan spomnili. Morate jo namreč dobro pretresti vsaj enkrat na dan. Tako nadaljujete en teden. Po enem tednu je čarobna mešanica pripravljena za uporabo.

Tiste bolj drzne pa poskusite mešanico, ki vsebuje tudi eterično olje baldrijana. Baldrijan (Valeriana officinalis), poznan tudi kot mačja zel ali odolen, je sicer tudi zdravilna rastlina, ki se uporablja pri zdravljenju številnih bolezni, denimo anksioznosti, alergije, odvisnosti, depresije, diabetesa, deluje proti stresu, histeriji in podobno. Poleg tega izboljšuje imunski sistem in deluje pozitivno na številne notranje organe. Zato bo imel vaš parfum še številne blagodejne učinke na vaše zdravje in počutje. V stekleničko zmešajte dve skodelici destilirane vode, tri žlice alkohola, pet kapljic eteričnega olja sivke, deset kapljic eteričnega olja kamilice in deset kapljic eteričnega olja iz korenine baldrijana. Sestavine dobro premešajte, nato pustite mirovati vsaj dvanajst ur. Ker je mešanica nežna, lahko tudi ta parfum uporabite tik pred spancem.

NAJNOVEJŠE