0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaIngverjev čaj za zdravje in dober začetek dneva

Ingverjev čaj za zdravje in dober začetek dneva

MORDA VAS ZANIMA

Znana modrost pravi, da se po jutru dan pozna. Zdrave jutranje navade tako poskrbijo za stabilen temelj, zato morate biti pozorni na to, kaj uživate v prvih urah po zbujanju. Mnogi so prepričani, da je ingverjev čaj ena najboljših izbir za dober začetek dneva. Telo namreč oskrbi s številnimi antioksidanti in protivnetnimi sestavinami, učinkovit pa je celo pri ublažitvi morebitnih bolečin. Redno pitje ingverjevega čaja lahko pomaga pri lajšanju najrazličnejših težav z zdravjem in počutjem. V nadaljevanju preverite, kateri so tisti najpomembnejši blagodejni vplivi ingverja, zaradi katerih je skodelica tega čaja odlična zamenjava za jutranjo kavo.

- Oglas -

Ingverjev čaj pospeši prekrvavitev in spodbudi razstrupljanje telesa

Imate težave s slabo prekrvavitvijo? Posledica tega so lahko med drugim krčne žile ter stalno mrzle dlani in stopala. Pitje ingverjevega čaja bo spodbudilo vašo prekrvavitev, ki je zjutraj običajno najpočasnejša, saj smo vso noč preležali. Hitrejša prekrvavitev bo pripomogla tudi k pospešitvi procesa razstrupljanja telesa, zato ni presenetljivo, da je ingverjev čaj oziroma ingver zelo priljubljeno živilo med tistimi, ki prisegajo na redno čiščenje organizma z naravnimi metodami.

Nič več težav s počasno prebavo

Za mnoge jutra pomenijo tudi čas za odvajanje blata, s čimer pa ima nemalo posameznikov, predvsem znotraj starejše populacije, precej težav. Če se tudi sami pogosto spopadate z zaprtjem, je to še razlog več, zaradi katerega bi morali razmisliti o rednem uživanju ingverjevega čaja. Ingverjev čaj namreč spodbuja prebavo ter s tem preprečuje tudi napihnjenost in težave z vetrovi.

Naravna krepitev imunskega sistema

Približuje se obdobje, ko se bomo zopet pogosteje spraševali, kaj narediti za to, da bo naš imunski sistem močnejši. Močan imunski sistem namreč pomeni precej manjše tveganje za gripo in prehlade. Hkrati pa zmanjšuje nevarnost za mnoge druge bolezni oziroma težave z zdravjem. Če iščete možnosti za učinkovito naravno krepitev imunskega sistema, je ingver vsekakor odlična izbira.

- Oglas -

Ublažitev bolečin v sklepih in mišičnih krčev

Ingver ima izjemno blagodejen vpliv tudi na naše mišice in sklepe. To je povezano predvsem s protivnetnimi snovmi, ki jih vsebuje. Pitje ingverjevega čaja je tako zelo priporočljivo za vse, ki vas mučijo bolečine v sklepih, tudi če so povezane z artritisom, ali pogosti mišični krči.

Ingverjev čaj v boju z odvečnimi kilogrami

Tudi v boju z odvečnimi kilogrami nam na pomoč lahko priskoči ingverjev čaj. V povezavi s pitjem ingverjevega čaja na tešče se pogosto omenja tudi pozitiven vpliv te navade na ljudi, ki poskušajo shujšati. Ingver namreč spodbuja delovanje metabolizma in topi maščobe, obenem pa pomaga pri zaviranju apetita. Tako si je skodelico ingverjevega čaja smiselno privoščiti tudi čez dan, saj boste s tem preprečili nenadne napade hude lakote ter se uprli nezdravim in zelo kaloričnim prigrizkom med glavnimi obroki.

.

NAJNOVEJŠE