0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaIzdelajte svoje belilo za oblačila in čiščenje površin

Izdelajte svoje belilo za oblačila in čiščenje površin

MORDA VAS ZANIMA

Belilo za oblačila, ki ga lahko kupimo v trgovini, pogosto predstavlja precejšnje tveganje za naše zdravje, predvsem za dihala, kožo in za živčni sistem. Še posebej nevarna so lahko takšna belila za oblačila za otroke, seveda pa tudi za živali. Hkrati pa predstavljajo tudi precejšnjo obremenitev za okolje.

- Oglas -

Naravno belilo za oblačila - recep

Belilo za oblačila lahko izdelate tudi sami

Vendar pa obstaja na srečo zelo preprost recept za domače belilo za oblačila, ki ponuja ogromno različnih možnosti uporabe. Doma izdelano belilo za oblačila je zelo učinkovito pri dezinfekciji različnih površin – prepreči razmnoževanje bakterij, plesni, virusov itn. Med drugim pa ga lahko uporabljate tudi pri pranju belih oblačil, na primer posteljnine.

Sestavine in postopek izdelave

Za pripravo domačega belila potrebujete približno 180 mililitrov 3-odstotnega vodikovega peroksida (kupite ga lahko v lekarni), 60 mililitrov limoninega soka, 2 žlici citronske kisline in filtrirano vodo. Po želji lahko vključite še približno 20 kapljic eteričnega olja limone. Priporočamo vam, da belilo pripravite v temni steklenici (volumen naj bo cca. 2 litra) in da ga nato shranjujete na temnem, hladnem mestu.

- Oglas -

V steklenico najprej nalijte vodikov peroksid, nato pa dodajte še limonin sok in citronsko kislino. Steklenico zaprite in jo nežno pretresite, da se sestavine pomešajo. Nato prilijte še filtrirano vodo, da napolnite steklenico do vrha. Če želite, lahko na koncu dodate še eterično olje limone. Ponovno premešajte in zaprite.

Kako uporabljati belilo za oblačila?

Doma izdelano belilo lahko uporabite povsod, kjer bi sicer uporabili kupljenega. Če ga želite uporabiti za beljenje perila, uporabite približno 250 mililitrov belila. Za odstranjevanje madežev namočite oblačila v belilo čez noč, zjutraj pa jih operite kot običajno. Belilo je poleg tega uporabno za dezinfekcijo kuhinjskih pultov in drugih površin, za odstranjevanje plesni v kopalnici (na primer med ploščicami), za čiščenje straniščne školjke, za dezinfekcijo kuhinjske deske, za odstranjevanje neprijetnih vonjev itn. Kos bo tudi najtrdovratnejši umazaniji, z njim pa si lahko pomagate celo pri odstranjevanju rje.

Preberite tudi: Kako izdelamo domači pralni prašek

.

NAJNOVEJŠE