Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Dom & energijaIzdelajte svoje belilo za oblačila in čiščenje površin

Izdelajte svoje belilo za oblačila in čiščenje površin

MORDA VAS ZANIMA

Belilo za oblačila, ki ga lahko kupimo v trgovini, pogosto predstavlja precejšnje tveganje za naše zdravje, predvsem za dihala, kožo in za živčni sistem. Še posebej nevarna so lahko takšna belila za oblačila za otroke, seveda pa tudi za živali. Hkrati pa predstavljajo tudi precejšnjo obremenitev za okolje.

- Oglas -

Naravno belilo za oblačila - recep

Belilo za oblačila lahko izdelate tudi sami

Vendar pa obstaja na srečo zelo preprost recept za domače belilo za oblačila, ki ponuja ogromno različnih možnosti uporabe. Doma izdelano belilo za oblačila je zelo učinkovito pri dezinfekciji različnih površin – prepreči razmnoževanje bakterij, plesni, virusov itn. Med drugim pa ga lahko uporabljate tudi pri pranju belih oblačil, na primer posteljnine.

Sestavine in postopek izdelave

Za pripravo domačega belila potrebujete približno 180 mililitrov 3-odstotnega vodikovega peroksida (kupite ga lahko v lekarni), 60 mililitrov limoninega soka, 2 žlici citronske kisline in filtrirano vodo. Po želji lahko vključite še približno 20 kapljic eteričnega olja limone. Priporočamo vam, da belilo pripravite v temni steklenici (volumen naj bo cca. 2 litra) in da ga nato shranjujete na temnem, hladnem mestu.

V steklenico najprej nalijte vodikov peroksid, nato pa dodajte še limonin sok in citronsko kislino. Steklenico zaprite in jo nežno pretresite, da se sestavine pomešajo. Nato prilijte še filtrirano vodo, da napolnite steklenico do vrha. Če želite, lahko na koncu dodate še eterično olje limone. Ponovno premešajte in zaprite.

Kako uporabljati belilo za oblačila?

- Oglas -

Doma izdelano belilo lahko uporabite povsod, kjer bi sicer uporabili kupljenega. Če ga želite uporabiti za beljenje perila, uporabite približno 250 mililitrov belila. Za odstranjevanje madežev namočite oblačila v belilo čez noč, zjutraj pa jih operite kot običajno. Belilo je poleg tega uporabno za dezinfekcijo kuhinjskih pultov in drugih površin, za odstranjevanje plesni v kopalnici (na primer med ploščicami), za čiščenje straniščne školjke, za dezinfekcijo kuhinjske deske, za odstranjevanje neprijetnih vonjev itn. Kos bo tudi najtrdovratnejši umazaniji, z njim pa si lahko pomagate celo pri odstranjevanju rje.

Preberite tudi: Kako izdelamo domači pralni prašek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×