0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeIdeje za praznična darila brez odpadkov

Ideje za praznična darila brez odpadkov

MORDA VAS ZANIMA

Želite tudi med prazničnim obdarovanjem najbližjih ustvariti čim manj odpadkov? Ali pa morda iščete primerno darilo za nekoga, ki poskuša živeti brez odpadkov, kadar je to le mogoče? V nadaljevanju boste našli nekaj idej za okolju prijazna darila …

- Oglas -

Okolju prijazna darila

Trdi šampon ali milo brez embalaže

Ponekod je mogoče kupiti trdi šampon ali milo povsem brez embalaže. Po želji lahko tovrstne kozmetične izdelke nato spravite v škatlico za večkratno uporabo in jo okrasite z različnimi barvami, kamenčki ipd. Takšno darilo je vsekakor bolj izvirno od klasičnih setov kozmetike, saj bo obdarovanec vedel, da ste vanj vložili precej več časa in energije.

Vrečke iz blaga – klasične ter za sadje in zelenjavo

Zelo uporabno in lepo darilo so lahko tudi vrečke iz blaga z zanimivimi potiski. Podarite pa lahko tudi tanjše vrečke, namenjene nakupu sadja in zelenjave. Tisti malce bolj kreativni in spretni se lahko izdelave lotite kar sami.

- Oglas -

Posodice in lončki za večkratno uporabo

Nekdo, ki poskuša ustvariti čim manj odpadkov, bo verjetno vesel tudi kakovostnih posodic za hrano (npr. iz nerjavečega jekla) ali pa termo lončka za kavo/čaj. Prav med prehranjevanjem zunaj doma namreč pogosto nastane zelo veliko nepotrebnih odpadkov.

Domače dobrote

Ste izdelali večje količine paradižnikove salse, sadnih kompotov, zelenjavnih solat ipd.? Kdo pravi, da morate darilo nujno kupiti v trgovini! Tisti, ki želijo živeti bolj zdravo in okolju prijazno, bodo takšnega darila zagotovo zelo veseli.

Vstopnica za koncert ali gledališko/filmsko predstavo

Večina ljudi ima v svojih domovih ogromno predmetov, ki jih praktično nikoli ne uporabljajo in ki jim zgolj kradejo prostor. Ob prihajajočih praznikih tako razmislite, ali je zares smiselno, da svojim bližnjim poklanjate materialne dobrine. Namesto tega jim raje podarite doživetje, npr. v obliki vstopnice za koncert ali pa gledališče, kino, balet, opero itn.

Bon za masažo ali mesečna članarina v fitnesu

Pogosto pozabimo, kako nujna sta čas za sprostitev in redna telesna aktivnost. Svoje najdražje lahko prav s prazničnim darilom spodbudite k temu, da si večkrat vzamejo čas zase. Odlični darili sta tako na primer tudi bon za sproščujočo masažo ali pa mesečna članarina v fitnesu/plačani obiski vodene vadbe.

Doma izdelana kozmetika ali nakit

Marsikomu največ pomenijo unikatna, ročno izdelana darila. Tako boste težko zgrešili, če letos podarite nekaj, kar ste izdelali sami, na primer ročno ustvarjen nakit ali pa različne doma narejene kozmetične izdelke, kot so krema za roke, balzam za suhe ustnice ali kopalna sol.

- Oglas -

Čas

Čeprav je drobna pozornost v tem času vsekakor lepa, pa imejte pri obdarovanju vendarle v mislih, da je največje darilo, ki ga lahko podarite drugim, vaš čas. Kopičite torej predvsem lepe spomine z najbližjimi, ne kupov (neuporabnih) daril!

Podarite lahko tudi naročnino na revijo Bodi eko in ob tem prejmete tudi uporabno darilo!

.

NAJNOVEJŠE