0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaShujšajmo z zdravimi zelenimi sokovi!

Shujšajmo z zdravimi zelenimi sokovi!

MORDA VAS ZANIMA

Če bi pojedli nekaj skled listnate zelenjave, od obroka ne bi imeli tako velike koristi, kot če bi enako količino zelenjave stisnili v sok. Seveda moramo paziti, kakšen sokovnik uporabljamo, saj lahko pregrevanje uniči encime in snovi v soku. Z zmleto zelenjavo naše telo absorbira iz sokov neprimerno več mikrohranil, ki pozitivno delujejo na naše zdravje, počutje in pomagajo ohranjati lepo linijo.

- Oglas -

S klorofilom nad glivice

Sistemske glivice C. albicans se hitro razmnožujejo zato, ker se hranijo z lastnimi izločki oziroma s strupi (mitocikini), klorofil ravno tem strupom preprečuje, da bi prodrli v krvni obtok. Ugotovili so namreč, da se klorofil veže na micotoksine, ki ga izločajo glivice. Nič presenetljivega torej ni, da se dieta z zelenimi sokovi priporoča tudi pri razstrupljanju telesa. Poročila raziskav kažejo, da je ‘terapija’ z zelenimi sokovi pomagala kar 70 odstotkom žensk z glivičnimi vnetji, katerega prvi razpoznavni znaki so slabo počutje, kronično vnetje sinusov, alergije, neustavljiva želja po ogljikovih hidratih in povečana telesna teža.

Encimi, ki pospešujejo izgorevanje maščobe

Vse več je žensk, ki jim kronično primanjkuje pomembnih prebavnih encimov, ki spodbujajo jetra in slinavko, da absorbirata hranilne snovi iz hrane, istočasno pa sta odgovorna za uravnoteženo porabo in izgorevanje maščob. Na manjšo količino encimov vpliva tudi naravni proces staranja, nepravilna prehrana in jedilnik, ki vsebuje pretežno kuhano in predelano hrano. Zeleni sokovi ter sveže sadje in zelenjava, še posebej listnata, lahko ponovno aktivirajo tvorjenje encimov, kar sproži naraven proces hujšanja ter preskrbi telo z esencialnimi minerali in vitamini.

Sokova, ki pospešita hujšanje:

  1. V sokovniku stisnite pest listov ohrovta, kateremu ste odstranili trše dele in spodnje delce glavic, polovico jabolka in polovico hruške.
  2. Stisnite 2 pesti sveže zelene zelenjave (špinača, artičoke, ohrovt, peteršilj, regrat), 1 narezano kumaro, 2 zeleni, 2 žlički ingverja in 1 neolupljeno jabolko iz ekološke pridelave. Sveže stisnjenemu soku dodajte še limonin sok.
.

NAJNOVEJŠE