Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
Zdravje & prehranaBazična Hrana, ki bo jo morali jesti vsak dan

Bazična Hrana, ki bo jo morali jesti vsak dan

MORDA VAS ZANIMA

Dandanes se veliko govori o alkalni hrani, hrani, ki nam normalizira krvno ph vrednost. Ljudje smo zaradi predelane hrane postali kronično zakisani, zato je potrebno pojesti veliko bazične hrane, ki nam do prinesla več energije, moči in zdravja. V skrajnem primeru pa nas bo celo rešila raka, srčnih bolezni in holesterola.

- Oglas -

V to hrano definitivno ne spadajo bela moka, meso, jajca, kava, alkohol, ribe, sladkor, suho sadje in podobno. Prav nič dobro pa na nas ne vplivajo niti zdravila in onesnaženo ozračje. Moderno življenje vodi v zakisanost telesa, pravijo, in mi se je bomo skušali odkrižati.

Bazična hrana

Kaj jesti?

  1. Avokado: zelo zdrav sadež, ki ga lahko uporabimo v solati, v prelivih ali pa ga pojemo samega z nekaj začimbami.
  2. Rjave banane: navadili smo se jesti zelene banane, a v resnici so prav tiste malo bolj temne bolj zdrave. Vsebujejo več vitaminov, mineralov ter so bolj bazične.
  3. Mandelj: ta orešček in njegovo mleko sta zelo zdrava za telo. Sta borca proti holesterolu, vplivata na aktivnost možganov ter urejata prebavo.
  4. Šparglji: vlaknine, vitamini, minerali in antioksidanti. Ker imajo pH vrednost 8,5, služijo kot super priloga h glavnih jedem.
  5. Lubenica: lubenica ima pH 9, v njej najdemo veliko vitaminov in elektrolitov.
  6. Kajenski poper: priporočamo vam, da navaden poper zamenjate za kajenskega. Takoj boste občutili boljšo prekrvavitev, nižji krvni pritisk ter manjšo zasičenost s strupi.
  7. Papaja: lahko prebavljiva papaja vam pomaga pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti, saj vas napoji z energijo ter vlakninami.
  8. Limone: sliši se hecno, a zelo drži; limone vas bodo rešile zakisanosti telesa. Priporočamo vam, da spijete limonado že na vse zgodaj zjutraj in zdravo začnite svoj dan.
  9. Brokoli: brokoli ima veliko elementov, ki vas ščitijo pred rakom, poleg tega pa pospešuje procese v možganih.
  10. Česen: naravni antibiotik, ki pomaga pri razstrupljanju telesa.

Zgoraj našteta hrana je zelo okusna in zdrava, zato jo vnesite v telo čim večkrat. Lahko pa naredite eksperiment in vsak dan vnesite en kos od naštetih. Bi zmogli? Rezultat bo viden že zelo kmalu, saj boste bolj polni energije, manj obremenjeni in bolj vzdržljivi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×