0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaAjdova kaša s šparglji in čemažem

Ajdova kaša s šparglji in čemažem

MORDA VAS ZANIMA

Ajda je eno bolj zdravih živil v naši kuhinji in danes bomo z vami delili preprost recept za okusno ajdovo kašo s šparglji in čemažem. Ajda vsebuje ogromno hranilnih snovi, od visoko kakovostnih beljakovin do aminokislin, vitaminov in mineralov.

- Oglas -

Ajda je zdrava in lahko prebavljiva

Ta okusna rastlina dokazano znižuje raven holesterola v krvi, nam pomaga krepiti imunski sistem, poleg tega je zelo lahko prebavljiva. V njej je veliko vitaminov, med drugim B1, B2 in B6, poleg tega vsebuje tudi cink, kalij, magnezij in železo. Šparglji so odličen vir folne kisline in antioksidantov. Znani so predvsem po svojem diuretičnem učinku, saj pospešujejo odvajanje vode iz telesa. Tudi urin ima še nekaj ur po uživanju špargljev izrazit vonj.

Potrebujemo (za 2 osebi):

  • 125 g ajdove kaše,
  • 1/2 kg zelenih špargljev,
  • šopek čemaža,
  • 4 žlice oljčnega olja,
  • sol po okusu.

Ajdovo kašo skuhamo po navodilih na embalaži. Šparglje očistimo (odstranimo oleseneli del) in narežemo na približno 2 cm velike koščke – vrhove ločimo od stebel. Čemaž operemo in grobo nasekljamo. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem 5 minut ob stalnem mešanju pražimo šparglje. Nato dodamo še vrhove špargljev, solimo in pražimo še 3 minute. Na koncu dodamo še čemaž in ajdovo kašo, vse skupaj dušimo še približno minuto ali dve in postrežemo.

.

NAJNOVEJŠE