Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaAjdova kaša s šparglji in čemažem

Ajdova kaša s šparglji in čemažem

MORDA VAS ZANIMA

Ajda je eno bolj zdravih živil v naši kuhinji in danes bomo z vami delili preprost recept za okusno ajdovo kašo s šparglji in čemažem. Ajda vsebuje ogromno hranilnih snovi, od visoko kakovostnih beljakovin do aminokislin, vitaminov in mineralov.

Ajda je zdrava in lahko prebavljiva

- Oglas -

Ta okusna rastlina dokazano znižuje raven holesterola v krvi, nam pomaga krepiti imunski sistem, poleg tega je zelo lahko prebavljiva. V njej je veliko vitaminov, med drugim B1, B2 in B6, poleg tega vsebuje tudi cink, kalij, magnezij in železo. Šparglji so odličen vir folne kisline in antioksidantov. Znani so predvsem po svojem diuretičnem učinku, saj pospešujejo odvajanje vode iz telesa. Tudi urin ima še nekaj ur po uživanju špargljev izrazit vonj.

Ajdova kaša s čemažem in šparglji

Potrebujemo (za 2 osebi):

  • 125 g ajdove kaše,
  • 1/2 kg zelenih špargljev,
  • šopek čemaža,
  • 4 žlice oljčnega olja,
  • sol po okusu.

Ajdovo kašo skuhamo po navodilih na embalaži. Šparglje očistimo (odstranimo oleseneli del) in narežemo na približno 2 cm velike koščke – vrhove ločimo od stebel. Čemaž operemo in grobo nasekljamo. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem 5 minut ob stalnem mešanju pražimo šparglje. Nato dodamo še vrhove špargljev, solimo in pražimo še 3 minute. Na koncu dodamo še čemaž in ajdovo kašo, vse skupaj dušimo še približno minuto ali dve in postrežemo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×