RubrikeZanimivostiHollywoodske zvezde, ki so se odločile za veganstvo

Hollywoodske zvezde, ki so se odločile za veganstvo

MORDA VAS ZANIMA

Med hollywodskimi zvezdami se jih vse več odloča za veganski način življenja. Razlogi za to so različni, pri nekaterih gre za trend, pri drugih za dieto, tretji so na meso in mlečne izdelke enostavno preveč občutljivi, nekateri so se za to odločili iz etičnih in okoljevarstvenih razlogov. Večina pa se strinja, da se je njihovo zdravje ob spremembi prehrane izboljšalo, prav tako se zavedajo, da počnejo nekaj koristnega za naš planet. Preverite, kateri zvezdniki so postali vegani in zakaj.

Ellen DeGeneres in Portia de Rossi

- Oglas -

Zvezdnici, ki sta tudi par, nista predani le ena drugi temveč tudi veganskemu načinu življenja. Mesu in mlečnim izdelkom sta se odpovedali leta 2009 in si prisegli, da nikdar več ne posežeta po izdelkih živalskega izvora. Dejali sta, da ne gre za nikakršno osebno žrtev marveč za dejanje sočutja. Zanju lahko torej rečemo, da sta etični veganki.

Ellen DeGeneres in Portia de Rossi

Natalie Portman

Natalie Portman je bila na začetku svoje veganske poti tako strastna, da se je s Huffington Postom dogovorila za intervju, kjer je pojasnila razloge za svojo odločitev. Premik v njej se je zgodil, ko je prebrala knjigo Jonathana Safrana Foerja, kjer je pisal o tem, kaj vse prestanejo živali, preden pridejo na naš krožnik in postanejo hrana. Leta 2011, ko je bila noseča, je sicer za kratek čas posegla tudi po mlečnih izdelkih, vse odtlej pa se jih ni več dotaknila.

Lea Michele

Zvezdnica se je za veganski način življenja odločila kmalu po uspešno prestani avdiciji za uspešno nadaljevanko Glee. Pri njej je pretehtala želja po zdravem načinu prehranjevanja, pri čimer naj bi s svojimi dejanji čim manj škodovala planetu, izjavila je, da želi »dobro tako svojemu telesu kot tudi planetu«.

Jessica Chastain

- Oglas -

Po 15 letnem obdobju vegetarijanstva je JessicaChastain presedlala na vegansko prehrano leta 2007. Zdaj pravi, da ji odtlej ni treba več skrbeti za to, da bi živela zdravo. Znano je, da se je na pot pogosto odpravljala s svojimi lastnimi veganskimi jedmi, saj si je želela stvari olajšati, poleg tega je njena mama odlična in priznana veganska kuharica.

Jared Leto

Jared Leto, ki je bil leta 2014 izbran za najbolj seksi vegana, se je za tak način odločil že pred več kot 20 leti in svoje odločitve niti za trenutek ne obžaluje. 43-letnik je verjetno tudi po zaslugi takega načina življenja videti precej mlajši, poleg tega pravi, da mu zdravje odlično služi, kar pripisuje ravno veganstvu.

Ariana Grande

Leta 2013 je pevka Ariana Grande na Twitterju objavila, da se je odločila za prehod na vegansko hrano. V več intervjujih je pojasnila, da ima ta odločitev opraviti tako z njenim zdravjem kot tudi z njeno ljubeznijo do živali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×