Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaOdkrili zdravilo za Alzheimerjevo bolezen?

Odkrili zdravilo za Alzheimerjevo bolezen?

MORDA VAS ZANIMA

Alzheimerjeva bolezen je kronična in progresivna nevrogenerativna bolezen, pri kateri so v ospredju znaki demence. Znana je kot neozdravljiva bolezen. Kaj pa, če to ni res?

- Oglas -

Doktorica Mary Newport je odkrila nekaj nenavadnega. Med raziskovanjem je prišla do nekega novega spoznanja. Ketonske celice, ki nastanejo pri prebavljanju kokosovega olja, dajejo energijo in gorivo možganom. To bi močno koristilo pri Alzheimerjevi bolezni. Če njena teorija drži, bi bilo to eno izmed največjih naravnih zdravstvenih odkritij zadnjih let.

Zdravilo za Alzheimerjevo bolezen

Kako je prišlo do tega?

Soprog znanstvenice dr. Newport trpi za progresivno demenco že več kot pet let. Zbolel je v zgodnjih petdesetih letih. Mary pravi, da je bil mož zelo slaboten, saj je mešal podatke, več dni zapored je taval je v megli glede določenih stvari. Tablete so mu škodile. Postal je depresiven, shujšal je, pozabil je tudi, kako kuhati, računati. Kot ljubiteljica zdrave prehrane je trdno verjela, da bo hrana vplivala na njegovo stanje in počutje.

Newportova je prebrala veliko tez, raziskav in ugotovitev glede dotične bolezni. Ko je prišla do dela, kjer so omenjeni trigliceridi in ketonska telesa, je ugotovila, da bi se morda dalo nekako pomagati možu. Predpostavljala je , da ketonski organi lahko pripomorejo k večji porabi kisika v možganih, pomagajo srcu pri napadih in krčijo rakaste tumorje. Epilepsijo pri otrocih velikokrat namreč zdravijo z nizko vsebnost ogljikovih hidratov ketonske diete. Celice morajo tako postati ketonske. To doseči s prehrani, v kateri skorajda ni ogljikovih hidratov. Možgani pri Alzheimerjevi bolezni sprejemajo manj glukoze zaradi odpornosti proti inzulinu in počasi lahko celo odmrejo. Ketonska telesca pa jih ohranjajo žive in delujoče.

Rezultat

- Oglas -

Mož gospe Newportove tako uporablja ketonski način prehranjevanja. Dodatek tej dieti pa je ključnega pomena. Vsak dan zaužije dve žlici kokosovega olja.  Samo 60 dni po pričetku jemanja olja je postal Steve bolj vesel, zgovoren in celo šalil se je s svojo ženo. Doktorica pravi, da je mož postal druga oseba, kljub temu, da še danes včasih išče kakšno besedo. Dodaja, da so zelo zadovoljni z rezultatom in da je vsaka kaplja kokosovega olja vredne več kot zlato.

Dotična dieta v povezavi z uživanjem kokosovega olja bi na isti način lahko pozdravila tudi Parkinsonovo bolezen, Huntingtonovo bolezen, multiplo sklerozo, epilepsijo, diabetes.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×