Zdravje & prehrana3 živila, ki blagodejno delujejo na vaše srce

3 živila, ki blagodejno delujejo na vaše srce

MORDA VAS ZANIMA

Vaše srce je verjetno najpomembnejši organ v vašem telesu. Ko se srce enkrat ustavi, ni poti nazaj. Srce poganja kri po celem telesu in ga oskbuje s kisikom in hranilnimi snovmi in če je oslabljeno zaradi slabih prehranjevalnih navad, premalo gibanja ali čustvene travme, potem vaše telo trpi. Obstajajo živila, ki vam pomagajo ohranjati zdravo srce, da boste še naprej aktivni in polni energije. Danes vam bomo našteli troje živil, ki zaradi blagodejnih učinkov na vaše srce izstopajo.

- Oglas -

Živila za srce

Paradižnik

Paradižniki so bogat vir likopena, to je antioksidant, ki je zelo koristen za srce. Znižuje krvni tlak in iz telesa odstranjuje strupene snovi. V neki južnokorejski študiji so dvema skupinama moških dodajali likopen, eni skupini po 6, drugi pa po 15 mg na dan. Po določenem času so primerjali izvide obeh skupin in ugotovili, da so bili izvidi druge skupine neprimerno boljši, njihova srca pa so delovala bolj optimalno.

Živila, bogata z omega-3

Omega-3 maščobne kisline so maščobe, ki imajo veliko korist za naše ožilje in srce. Ena od študij je pokazala, da imajo ljudje, ki jedo ribe, nižjo stopnjo bolezni koronarnih arterij kot tisti, ki rib ne jedo. Živila, bogata z omega-3 so: chia semena, lanena semena, ribe, predvsem losos in postrv.

Temna čokolada

Pozabite na mlečne čokolade, ki so polne sladkorja in nezdravih dodatkov, posezite raje po temni čokoladi. Je bogata z minerali in je eden najboljših virov magnezija, ta pa pomaga ohranjati zdravo srce. Poleg tega je temna čokolada bogata z antioksidanti, ki so prav tako koristni za srce in ožilje. Priporočljivo pa je jesti takšno čokolado, ki ima vsaj 70 ali 80 % kakava.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×