Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaHitra hrana dela odvisnike

Hitra hrana dela odvisnike

MORDA VAS ZANIMA

Znanstveniki so pred kratkim izdali študijo o tem, ali je hitra hrana ang. junk food ali fast food enako zasvajajoča kot heroin. In rezultat? Da, hitra hrana na možgane vpliva na enak način, kot heroin.

- Oglas -

Možganski centri za ‘užitek’ pri podganah postanejo s časoma manj odzivni, oziroma se na nek način obrabijo, kar povzroči zasvojenost, saj želijo podgane vedno več in več hitre hrane hrane. Na ta način so znanstveniki lahko ugotovili, da imata debelost in odvisnost od drog skupne nevrobiološke temelje.

Podgane, ki so bile uporabljene na testih, so bile razdeljene v dve skupini. Eno skupino so hranili s hitro hrano, drugo pa z hrano, ki je vsebovala malo kalorij ter veliko hranil. Razlika med tema dvema skupinama je bila opazna že po nekaj poskusih, saj so podgane, ki so uživale hitro hrano, razvile kompulzivne prehrambene navade, poleg tega pa so se opazno zredile.

To je pomenilo, da so se možganski centri za užitek spremenili in postali otopeli, podgane pa so morale pojesti vedno več hitre hrane, da so dosegle isti užitek, kot bi ga preden so začele uživati hitro hrano.
Kar pa je še bolj šokantno, pa je dejstvo, da so podgane postale tako odvisne od hitre hrane, da so bile pripravljene tolerirati električne šoke, da bi lahko dobile.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×