Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Ekologija & okoljeGoogle ukinil monetizacijo vsebin, ki spodbujajo zanikanje podnebnih sprememb

Google ukinil monetizacijo vsebin, ki spodbujajo zanikanje podnebnih sprememb

MORDA VAS ZANIMA

Takoj ko so pri spletnem velikanu prepovedali vse napačne informacije v zvezi s cepivi na YouTubu, je Google naredil še en korak k demonetizaciji vsebin, ki spodbujajo lažne trditve o podnebnih spremembah.

Nič več oglaševalskega denarja za napačne informacije

- Oglas -

Google je v objavi 7. oktobra pojasnil, da ne bo dovoljeval oglaševanja ob vsebini, ki je v nasprotju z “uveljavljenim znanstvenim soglasjem o obstoju in vzrokih podnebnih sprememb”. S to potezo bo demonetiziran tudi vsak videoposnetek na platformi YouTube v lasti Googla, ki podaja napačne informacije o podnebnih spremembah. Vsebina bo ostala vidna, vendar ustvarjalec ne bo mogel zaslužiti z ogledi ali kliki.

“To vključuje vsebine, ki se nanašajo na podnebne spremembe kot prevaro ali teorijo zarote, trditve, ki zanikajo, da dolgoročni trendi kažejo, da se podnebje segreva, in trditve, ki zavračajo, da emisije toplogrednih plinov ali človeška dejavnost prispevajo k podnebnim spremembam,” so pojasnili pri Googlu.

Nova politika za kreatorje vsebin bo začela veljati prihodnji mesec. Do te odločitve so pri Googlu prišli po posvetovanju z mnogimi “verodostojnimi viri” na področju znanosti o podnebju, vključno z znanstveniki, ki so delali na poročilih Združenih narodov IPCC o oceni podnebja.

Korak v pravo smer?

Čeprav je to korak v pravo smer, se ne zdi zgolj dobronamerno prizadevanje za zajezitev napačnih informacij in teorij zarote. Tudi nekateri veliki Googlovi oglaševalski naročniki so izrazili zaskrbljenost, da bi se njihovi oglasi lahko prikazovali ob tovrstnih vsebinah in bi jih bralci in gledalci lahko povezovali z dvomljivimi informacijami o podnebnih spremembah.

- Oglas -

»V zadnjih letih smo neposredno slišali vse več naših oglaševalskih in založniških partnerjev, ki so izrazili zaskrbljenost glede oglasov, ki se prikazujejo ob vsebinah, ki spodbujajo netočne trditve o podnebnih spremembah. Oglaševalci preprosto ne želijo, da se njihovi oglasi prikazujejo poleg takšne vsebine. Založniki in ustvarjalci ne želijo, da se oglasi, ki promovirajo te trditve, pojavljajo na njihovih straneh ali v videoposnetkih, «piše ​​v Googlovi objavi.

Poleg tega se je Google močno zavezal, da bo podjetje še bolj trajnostno. Tehnološki velikan je od leta 2007 ogljično nevtralen in upa, da bo prvo veliko podjetje, ki bo do leta 2030 delovalo brez ogljika, z namenom, da bo v naslednjih nekaj letih vodil vse svoje podatkovne centre o obnovljivi energiji brez ogljika.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×