Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeGoogle ukinil monetizacijo vsebin, ki spodbujajo zanikanje podnebnih sprememb

Google ukinil monetizacijo vsebin, ki spodbujajo zanikanje podnebnih sprememb

MORDA VAS ZANIMA

Takoj ko so pri spletnem velikanu prepovedali vse napačne informacije v zvezi s cepivi na YouTubu, je Google naredil še en korak k demonetizaciji vsebin, ki spodbujajo lažne trditve o podnebnih spremembah.

Nič več oglaševalskega denarja za napačne informacije

- Oglas -

Google je v objavi 7. oktobra pojasnil, da ne bo dovoljeval oglaševanja ob vsebini, ki je v nasprotju z “uveljavljenim znanstvenim soglasjem o obstoju in vzrokih podnebnih sprememb”. S to potezo bo demonetiziran tudi vsak videoposnetek na platformi YouTube v lasti Googla, ki podaja napačne informacije o podnebnih spremembah. Vsebina bo ostala vidna, vendar ustvarjalec ne bo mogel zaslužiti z ogledi ali kliki.

“To vključuje vsebine, ki se nanašajo na podnebne spremembe kot prevaro ali teorijo zarote, trditve, ki zanikajo, da dolgoročni trendi kažejo, da se podnebje segreva, in trditve, ki zavračajo, da emisije toplogrednih plinov ali človeška dejavnost prispevajo k podnebnim spremembam,” so pojasnili pri Googlu.

Nova politika za kreatorje vsebin bo začela veljati prihodnji mesec. Do te odločitve so pri Googlu prišli po posvetovanju z mnogimi “verodostojnimi viri” na področju znanosti o podnebju, vključno z znanstveniki, ki so delali na poročilih Združenih narodov IPCC o oceni podnebja.

Korak v pravo smer?

Čeprav je to korak v pravo smer, se ne zdi zgolj dobronamerno prizadevanje za zajezitev napačnih informacij in teorij zarote. Tudi nekateri veliki Googlovi oglaševalski naročniki so izrazili zaskrbljenost, da bi se njihovi oglasi lahko prikazovali ob tovrstnih vsebinah in bi jih bralci in gledalci lahko povezovali z dvomljivimi informacijami o podnebnih spremembah.

- Oglas -

»V zadnjih letih smo neposredno slišali vse več naših oglaševalskih in založniških partnerjev, ki so izrazili zaskrbljenost glede oglasov, ki se prikazujejo ob vsebinah, ki spodbujajo netočne trditve o podnebnih spremembah. Oglaševalci preprosto ne želijo, da se njihovi oglasi prikazujejo poleg takšne vsebine. Založniki in ustvarjalci ne želijo, da se oglasi, ki promovirajo te trditve, pojavljajo na njihovih straneh ali v videoposnetkih, «piše ​​v Googlovi objavi.

Poleg tega se je Google močno zavezal, da bo podjetje še bolj trajnostno. Tehnološki velikan je od leta 2007 ogljično nevtralen in upa, da bo prvo veliko podjetje, ki bo do leta 2030 delovalo brez ogljika, z namenom, da bo v naslednjih nekaj letih vodil vse svoje podatkovne centre o obnovljivi energiji brez ogljika.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×