- Oglas -
Golaž lahko pripravimo tudi z gobami in dobimo odličen vegetarijanski golaž. Če želimo vegansko različico, kislo smetano zamenjamo z vegansko.
SESTAVINE
- 50 g kokosove maščobe
- 2 večji čebuli
- krožnik gob (šampinjoni, jurčki)
- 4-6 zelenih paprik
- 1/4 jušne kocke (po okusu)
- 1/8 litra kisle smetane
- 1 žlica navadne moke
- 3-4 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol
- kumina
- mleta sladka paprika
PRIPRAVA
- Mast segrejemo in dodamo sesekljano čebulo, sesekljane gobe, začimbe, govejo kocko, dodamo vrelo vodo in kuhamo.
- Dodamo olupljene, sesekljane, popažene paprike in kuhamo do mehkega.
- Dodamo zdrobljen česen, paradižnikovo mezgo, smetano in moko ter kuhamo še nekaj časa.
- Postrežemo s kruhovim cmokom.
- oglas -