Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
Ekologija & okoljeGlobalno segrevanje krivo za več sto vročinskih kapi

Globalno segrevanje krivo za več sto vročinskih kapi

MORDA VAS ZANIMA

Zaradi podnebnih sprememb, ki so posledica industrializacije, je bilo leta 2003 v Franciji 70%, v Angliji pa 20% več smrti, ki so bile posledica vročine, kažejo raziskave. Znanstveniki domnevajo, da je bilo v zadnjih 13 letih smrti, ki so bile tako ali drugače povezane z globalnim segrevanjem, več tisoč.

- Oglas -

Vročinska kap

Raziskovalci so prišli do zaključka, da je bilo leta 2003 v Parizu 506 od 735 smrti, do katerih je prišlo zaradi visokih temperatur, pravzaprav posledica globalnega segrevanja. V Londonu je bil vpliv globalnega segrevanja manj zaznaven, saj je to povzročilo le 64 od 315 smrti. Do teh številk so znanstveniki prišli po tem, ko so združili simulacijo podnebnega modela iz leta 2003 z ocenami vpliva višjih temperatur na zdravje.

Študija, ki je bila objavljena v zborniku Pisma o okoljskih raziskavah, je zajemala tri poletne mesece, in sicer junij, julij in avgust. Glavni raziskovalec, dr. Daniel Mitchell z univerze Oxford, je ob tem izjavil: “Pogosto je težko razumeti posledice tega, da je ozračje na našem planetu globalno gledano za samo 1 °C toplejše kot v predindustrijski dobi, vendar smo v naših zaključkih dokazali povezavo med globalnim segrevanjem in vplivom le-tega na naše zdravje. Ta raziskava razkriva, da je bilo v samo dveh mestih v enem letu nekaj sto smrti povezanih z visokimi temperaturami, ki so posledica človeškega delovanja na Zemlji. Številka je v vseh letih doslej že narasla,” je še dodal.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×