0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeGeneratorji na biodizel

Generatorji na biodizel

MORDA VAS ZANIMA

Če ne želite ostati brez elektrike naslednjič, ko bo zmanjkalo toka v omrežju, si lahko namesto klasičnega bencinskega omislite generator na biodizel.

- Oglas -

V prihodnosti se lahko zgodi, da bodo izpadi elektrike bolj pogosti, kar lahko vpliva na veliko vsakdanjih opravil. Res je, da so generatorji glasni, vendar so dobra naložba, saj ga lahko takrat, ko ga ne potrebujete spravite kamorkoli, ker je tako majhen. Lahko si omislite tudi takšnega, ki je zvočno izoliran, ter ga poganja “zeleni“ dizel, kot npr. olje soje, arašidov, koruze itd. Za primer lahko vzamemo 6000W generator, ki lahko poganja hladilnik, osvetljavo in televizijo. Pri samem nakupu generatorja pa je morate biti pozorni na stvari kot so servis in vzdrževanje – namreč dobro je vedeti, kam se lahko obrnete v primeru okvare generatorja in na redne servise. Prav tako pa je dobro premisliti, ali je vredno kupiti prenosni generator, saj nudijo slabši izkoristek.

Kako pa generatorji na splošno sploh delujejo? V samem generatorju sta dve glavni komponenti – motor, ki deluje na bencin ali dizel in glava generatorja, ki pretvarja energijo v elektriko.

biodizel
Zakaj biodizel?
Biodizel je obnovljivi vir energije izdelan iz rastlinskih olj (soje, palm, oljne repice …) ali loja. Lahko se uporablja kot motorni dizel za prevozna sredstva, za ogrevanje in za proizvodnjo energije.

- Oglas -

Med obnovljive vire pa biodizel uvrščamo zaradi njegove izdelave. Pozitivni učinki uporabe biodizla so nižje vrednosti emisij izpušnih plinov, njegova uporaba pa vliva tudi na nižanje cen uvoženih goriv. Prav tako pa spodbuja domačo pridelavo rastlin, ki jih je mogoče predelati v biodizel.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE