Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Ekologija & okoljeGeneratorji na biodizel

Generatorji na biodizel

MORDA VAS ZANIMA

Če ne želite ostati brez elektrike naslednjič, ko bo zmanjkalo toka v omrežju, si lahko namesto klasičnega bencinskega omislite generator na biodizel.

- Oglas -

V prihodnosti se lahko zgodi, da bodo izpadi elektrike bolj pogosti, kar lahko vpliva na veliko vsakdanjih opravil. Res je, da so generatorji glasni, vendar so dobra naložba, saj ga lahko takrat, ko ga ne potrebujete spravite kamorkoli, ker je tako majhen. Lahko si omislite tudi takšnega, ki je zvočno izoliran, ter ga poganja “zeleni“ dizel, kot npr. olje soje, arašidov, koruze itd. Za primer lahko vzamemo 6000W generator, ki lahko poganja hladilnik, osvetljavo in televizijo. Pri samem nakupu generatorja pa je morate biti pozorni na stvari kot so servis in vzdrževanje – namreč dobro je vedeti, kam se lahko obrnete v primeru okvare generatorja in na redne servise. Prav tako pa je dobro premisliti, ali je vredno kupiti prenosni generator, saj nudijo slabši izkoristek.

Kako pa generatorji na splošno sploh delujejo? V samem generatorju sta dve glavni komponenti – motor, ki deluje na bencin ali dizel in glava generatorja, ki pretvarja energijo v elektriko.


Zakaj biodizel?
Biodizel je obnovljivi vir energije izdelan iz rastlinskih olj (soje, palm, oljne repice …) ali loja. Lahko se uporablja kot motorni dizel za prevozna sredstva, za ogrevanje in za proizvodnjo energije.

Med obnovljive vire pa biodizel uvrščamo zaradi njegove izdelave. Pozitivni učinki uporabe biodizla so nižje vrednosti emisij izpušnih plinov, njegova uporaba pa vliva tudi na nižanje cen uvoženih goriv. Prav tako pa spodbuja domačo pridelavo rastlin, ki jih je mogoče predelati v biodizel.

Prejšnji članekKako varčevati z vodo?
Naslednji članekLED svetilke brez baterij

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×