Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeGeneratorji na biodizel

Generatorji na biodizel

MORDA VAS ZANIMA

Če ne želite ostati brez elektrike naslednjič, ko bo zmanjkalo toka v omrežju, si lahko namesto klasičnega bencinskega omislite generator na biodizel.

- Oglas -

V prihodnosti se lahko zgodi, da bodo izpadi elektrike bolj pogosti, kar lahko vpliva na veliko vsakdanjih opravil. Res je, da so generatorji glasni, vendar so dobra naložba, saj ga lahko takrat, ko ga ne potrebujete spravite kamorkoli, ker je tako majhen. Lahko si omislite tudi takšnega, ki je zvočno izoliran, ter ga poganja “zeleni“ dizel, kot npr. olje soje, arašidov, koruze itd. Za primer lahko vzamemo 6000W generator, ki lahko poganja hladilnik, osvetljavo in televizijo. Pri samem nakupu generatorja pa je morate biti pozorni na stvari kot so servis in vzdrževanje – namreč dobro je vedeti, kam se lahko obrnete v primeru okvare generatorja in na redne servise. Prav tako pa je dobro premisliti, ali je vredno kupiti prenosni generator, saj nudijo slabši izkoristek.

Kako pa generatorji na splošno sploh delujejo? V samem generatorju sta dve glavni komponenti – motor, ki deluje na bencin ali dizel in glava generatorja, ki pretvarja energijo v elektriko.


Zakaj biodizel?
Biodizel je obnovljivi vir energije izdelan iz rastlinskih olj (soje, palm, oljne repice …) ali loja. Lahko se uporablja kot motorni dizel za prevozna sredstva, za ogrevanje in za proizvodnjo energije.

Med obnovljive vire pa biodizel uvrščamo zaradi njegove izdelave. Pozitivni učinki uporabe biodizla so nižje vrednosti emisij izpušnih plinov, njegova uporaba pa vliva tudi na nižanje cen uvoženih goriv. Prav tako pa spodbuja domačo pridelavo rastlin, ki jih je mogoče predelati v biodizel.

Prejšnji članekKako varčevati z vodo?
Naslednji članekLED svetilke brez baterij

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×