Ekologija & okoljeFord predstavil načrt za energijski park

Ford predstavil načrt za energijski park

MORDA VAS ZANIMA

Proizvajalci so v fazi v tranzicije od umazanih in okolju škodljivih do čistejših tehnologij. Prizadevajo si zgraditi vse bolj čiste in energetsko varčne tovarne, ki ne bodo več tako zelo onesnaževale okolja.

- Oglas -

Ford predstavil načrt za preureditev stare tovarne

Ford je tako že naredil načrt, kako čim bolj prijazno do okolja reciklirati eno od svojih starih tovarn in jo spremeniti v stavbo, ki bo proizvajala čisto energijo. Tam, kjer so nekoč stali stroji in avtomobili, katere je poganjalo fosilno gorivo, bodo sedaj postavljeni sončni kolektorji ter veterne turbine, ki bodo proizvajale čisto energijo.


130 hektarjev velika površina tovarne v mestu Wixom bo pridobivala čisto energijo.  Pri tem je bilo velikega pomena tudi partnerstvo med Ford Motors ter guvernerko Michigana, Jennifer Granholm, ki je podprla projekt. Tako je načrt za energijski park, ki vključuje sončno elektrarno, ki bo proizvedla 90MW narejen, vrata pa bo odprla leta 2011.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×