ReceptiGlavne jediFižolova štruca

Fižolova štruca

MORDA VAS ZANIMA

Mesno štruco lahko pripravimo tudi v vegetarijanski različici iz fižola. Idealna priloga fižolovi štruci je kruh, namazan z gorčico, in zelenjavna solata.

- Oglas -

SESTAVINE (1 štruca):

  • 800 g vloženega rdečega fižola
  • 3 žemljice s prejšnjega dne
  • 1, 5 dl hladne goveje osnove
  • 1 čebula
  • 1 jajce
  • približno 5 žlic drobtin
  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica polnomastne gorčice
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica majarona
  • mleta paprika
  • sol
  • maslo za namastiti pekač
  • juha za polivanje

PRIPRAVA:

  1. Fižol odcedite, splaknite s hladno vodo, pustite, da se odcedi in ga nato zmeljite v strojčku za mletje mesa ali zmiksajte.
  2. Žemljice narežite na kocke, pokapajte z juho, pustite, da se nekaj časa namakajo, nato pa jih ožamete in dodajte k fižolu. Mešanici dodajte jajca, gorčico, olupljeno in drobno sesekljano čebulo, peteršilj, majaron in strt česen. Vse skupaj solite in poprate ter žlico po žlico vmešajte drobtine, dokler zmes ni gosta.
  3. Fižolovo zmes z rokami, namočenimi v mrzlo vodo, oblikujte v štruco, položite v z maslom namazan pekač in zalijte z malo juhe. Štruco pecite v pečici, ogreti na 170 °C, približno 60 minut. Med peko na štruco s čopičem nanesite juho, po potrebi zalijte.
- oglas -
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×