- Oglas -
Fižolova juha je priljubljena juha, ki je gotova v dobri uri. Tokrat smo jo pripravili z belim fižolom in še nekaj krepčilnimi zelenjavnimi dodatki.
SESTAVINE (za 4 porcije)
- 300 g belega fižola
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 korenja
- 1 koren peteršilja
- 1/4 zelene
- 3 žlice olja
- 3 žlice moke
- 1000 ml jušne osnove (po okusu zelenjavne ali mesne)
- 8 zrn črnega popra
- 6 zrn pimenta
- sol
- 3 krompirji
- peteršiljevi lističi za dekoracijo
PRIPRAVA
- Fižol prelijte s hladno vodo in pustite, da se namaka najmanj 4 ure. Nato ga odcedite, stresite v svežo vodo in zavrite. Skuhajte do polovice.
- Olupite čebulo, česen in drugo zelenjavo. Narežite na kocke. Segrejte olje, na katerem popražite čebulo, česen in zelenjavo. Posipajte z moko in na hitro popražite, nato dodajte jušno osnovo. Dodajte še poper, piment in sol. Zavrite, medtem pa mešajte.
- Kuhajte približno 20 minut. Nato dodajte fižol in olupljen, na kocke narezan krompir ter kuhajte do mehkega. Po potrebi dodajte sol, potresite z nasekljanim peteršiljem in postrezite.
- oglas -