Fižolova juha

- Oglas -

Fižolova juha je priljubljena juha, ki je gotova v dobri uri. Tokrat smo jo pripravili z belim fižolom in še nekaj krepčilnimi zelenjavnimi dodatki.

SESTAVINE (za 4 porcije)

  • 300 g belega fižola
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 korenja
  • 1 koren peteršilja
  • 1/4 zelene
  • 3 žlice olja
  • 3 žlice moke
  • 1000 ml jušne osnove (po okusu zelenjavne ali mesne)
  • 8 zrn črnega popra
  • 6 zrn pimenta
  • sol
  • 3 krompirji
  • peteršiljevi lističi za dekoracijo

PRIPRAVA

  1. Fižol prelijte s hladno vodo in pustite, da se namaka najmanj 4 ure. Nato ga odcedite, stresite v svežo vodo in zavrite. Skuhajte do polovice.
  2. Olupite čebulo, česen in drugo zelenjavo. Narežite na kocke. Segrejte olje, na katerem popražite čebulo, česen in zelenjavo. Posipajte z moko in na hitro popražite, nato dodajte jušno osnovo. Dodajte še poper, piment in sol. Zavrite, medtem pa mešajte.
  3. Kuhajte približno 20 minut. Nato dodajte fižol in olupljen, na kocke narezan krompir ter kuhajte do mehkega. Po potrebi dodajte sol, potresite z nasekljanim peteršiljem in postrezite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI