DomovEkologija & okoljeEU proti popolni prepovedi trgovanja s slonovino

EU proti popolni prepovedi trgovanja s slonovino

V Afriki so zgroženi, ker EU ne podpira popolne prepovedi prodaje s slonovino. Uradniki iz skoraj 30-ih afriških držav pravijo, da so zgroženi zaradi odločitev EU, ki nasprotuje celoviti globalni prepovedi trgovine s slonovino.

- Oglas -

Slonovina

Obstoječ globalni embargo o prodaji slonovine sicer velja do konca leta 2017, vendar si Zimbabwe, Namibija, Južna Afrika in Bocvana prizadevajo za uvedbo mehanizmov, ki bodo odločali o usodi trgovanja s slonovino na Konvenciji o mednarodni trgovini z mednarodnimi vrstami v Johannesburgu septembra letos.

Afriški AEC, nekakšna koalicija za slone, ki jo sestavlja kar 29 držav, opozarja na množično izumrtje slonov, ki se bo zgodilo v 25 letih, če ne bodo spremenili spornega aneksa. Andrew Seguya, direktor organa, ki je v Afriki ukvarja z divjimi vrstami, je za Guardian povedal: »Če EU ne bo dovolila spremembe pogodbe, je to začetek izumrtja afriških slonov. Izgubili smo 100.000 slonov v samo treh letih in če se ne bo nič spremenilo, se bodo njihove smrti nadaljevale.«

- Oglas -

Leta 2014 so kar 20.000 slonov ubili divji lovci, med letoma 2009 in 2015 pa sta državi Tanzanija in Mozambik izgubili kar polovico svoje populacije slonov. Podobno je tudi drugje v Afriki in tako statistika kaže, da je vsakih 15 minut v Afriki ubit slon. Strokovnjaki pravijo, da se travmatizirani sloni vse bolj izogibajo stiku z divjimi lovci in se zaradi tega vse bolj združujejo v večjih čredah, dejavni pa so ponoči. Razmere so zato zelo zaskrbljujoče in Afrika si želi, da bi EU postala del rešitve te krize.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×