Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeEU proti popolni prepovedi trgovanja s slonovino

EU proti popolni prepovedi trgovanja s slonovino

MORDA VAS ZANIMA

V Afriki so zgroženi, ker EU ne podpira popolne prepovedi prodaje s slonovino. Uradniki iz skoraj 30-ih afriških držav pravijo, da so zgroženi zaradi odločitev EU, ki nasprotuje celoviti globalni prepovedi trgovine s slonovino.

- Oglas -

Slonovina

Obstoječ globalni embargo o prodaji slonovine sicer velja do konca leta 2017, vendar si Zimbabwe, Namibija, Južna Afrika in Bocvana prizadevajo za uvedbo mehanizmov, ki bodo odločali o usodi trgovanja s slonovino na Konvenciji o mednarodni trgovini z mednarodnimi vrstami v Johannesburgu septembra letos.

Afriški AEC, nekakšna koalicija za slone, ki jo sestavlja kar 29 držav, opozarja na množično izumrtje slonov, ki se bo zgodilo v 25 letih, če ne bodo spremenili spornega aneksa. Andrew Seguya, direktor organa, ki je v Afriki ukvarja z divjimi vrstami, je za Guardian povedal: »Če EU ne bo dovolila spremembe pogodbe, je to začetek izumrtja afriških slonov. Izgubili smo 100.000 slonov v samo treh letih in če se ne bo nič spremenilo, se bodo njihove smrti nadaljevale.«

Leta 2014 so kar 20.000 slonov ubili divji lovci, med letoma 2009 in 2015 pa sta državi Tanzanija in Mozambik izgubili kar polovico svoje populacije slonov. Podobno je tudi drugje v Afriki in tako statistika kaže, da je vsakih 15 minut v Afriki ubit slon. Strokovnjaki pravijo, da se travmatizirani sloni vse bolj izogibajo stiku z divjimi lovci in se zaradi tega vse bolj združujejo v večjih čredah, dejavni pa so ponoči. Razmere so zato zelo zaskrbljujoče in Afrika si želi, da bi EU postala del rešitve te krize.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×