0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaEterično olje sivke – zelo uporabno tudi pri negi las!

Eterično olje sivke – zelo uporabno tudi pri negi las!

MORDA VAS ZANIMA

Eterično olje sivke zagotovo sodi med najbolj priljubljena in razširjena eterična olja. Mnogi izmed vas ga imate zagotovo že doma. Vendar verjetno še ne poznate vseh možnostih uporabe, ki jih ponuja to izjemno blagodejno eterično olje. Najosnovnejša možnost je seveda ta, da ga uporabite za naravno osvežitev zraka v vašem stanovanju. Eterično olje sivke pomaga tudi pri sproščanju in premagovanju težav s spanjem. Zelo koristno je lahko kot naravna pomoč pri glavobolih in migreni, manj znano pa je, da ima eterično olje sivke tudi izjemno pozitiven vpliv na vaše lase. V nadaljevanju lahko preverite, pri čem vse vam lahko pomaga in kako ga uporabiti.

- Oglas -

Eterično olje sivke

Naravno pospeševanje rasti vaših las

Obstaja kar nekaj odličnih naravnih možnosti, s pomočjo katerih lahko poskrbite, da bodo vaši lasje rasli precej hitreje. Odlična izbira je lahko prav eterično olje sivke, ki spodbuja rast las. Obenem pa sivka pomaga tudi pri tem, da bodo vaši lasje gostejši.

Protimikrobni učinki eteričnega olja sivke

Sivka je znana tudi po svojem protimikrobnem delovanju. Tako lahko pomaga pri preprečevanju okužb lasišča, ki jih povzročajo bakterije, preprečuje pa tudi pretirano namnožitev glivic Zaradi protimikrobnih učinkov je eterično olje sivke tudi izvrstna naravna pomoč pri prhljaju, tudi nasploh pa koristi pri težavah z razdraženim, srbečim lasiščem.

- Oglas -

Z eteričnim oljem sivke tudi nad uši?

Vonj sivke je lahko zelo učinkovit tudi pri odganjanju uši. Načeloma sicer velja, da je eterično olje sivke bolj učinkovito kot preventiva proti ušem, pomaga pa lahko tudi v primeru, da so se uši že pojavile na lasišču in laseh. V primeru uši naj bi imela sicer še posebej izrazito moč kombinacija eteričnega olja sivke in čajevca.

Masaža lasišča z eteričnim oljem sivke

Zdaj vas najbrž zanima, kako sploh uporabiti eterično olje sivke za nego las in lasišča. Ena najpreprostejših možnosti je, da iz njega pripravite masažno mešanico. Eteričnih olj ne smemo nanašati neposredno na kožo, zato ga morate najprej »razredčiti«. Svetujemo vam, da kot osnovo uporabite kokosovo, jojobino, mandljevo ali olivno olje. Izbranemu olju dodajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke, nato pa mešanico nežno vtrite v lasišče. Pustite delovati vsaj pol ure, najbolje pa čez noč. Tako bodo pozitivni učinki najbolj izraziti. Zjutraj sperite in si umijte lase kot običajno.

Eterično olje sivke lahko dodate tudi kozmetičnim izdelkom za nego las

Na tržišču obstaja kar precej kozmetike za nego las, ki vsebuje tudi sivko. Seveda pa lahko eterično olje sivke dodate tudi tistim izdelkom, ki jih že imate doma. Nekaj kapljic tega eteričnega olja v vašem priljubljenem šamponu ali balzamu za lase lahko poskrbi za izjemne rezultate. Vaši lasje bodo rastli hitreje, obenem pa bo sivka pomirila vaše lasišče in pomagala odpraviti morebitne težave s prhljajem. Zelo preproste rešitve so tako lahko včasih resnično izjemno učinkovite. Poleg tega pa bo sivka poskrbela tudi za omamno dišeč vonj vaših las.

.

NAJNOVEJŠE