0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaHrana, ki vas bo podprla in razstrupila pozimi

Hrana, ki vas bo podprla in razstrupila pozimi

MORDA VAS ZANIMA

Če si želite razstrupiti telo pozimi, se tega nikar ne lotite drastično. Sledite preprostemu receptu: izogibajte se toksinom, v svojo dnevno rutino vključite telesno aktivnost in na svoj krožnik dodajte hranila, ki bodo podprla naravni proces razstrupljanja. Preverite, katera živila vam lahko pri tem pomagajo.

- Oglas -

Stran s škodljivimi snovmi

Prvi korak na poti do boljšega počutja je, da iz življenja odstranite čim več snovi, ki škodujejo vašemu telesu. Še posebej se izogibajte se alkoholu in sladkorju. Redna telesna aktivnost bo poskrbela za pospešitev prebave in za to, da boste tudi skozi pot odstranili toksine iz svojega telesa. Dodatno pa telo podprite z naslednjimi živili.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je naravno sredstvo za razstrupljanje oziroma odstranjevanje toksinov iz telesa. Zeleni čaj je prava zakladnica antioksidantov in grenčin, ki spodbujajo presnovo telesa. Poleg tega pripomore k razstrupljanju telesa in spodbujan delovanja imunskega sistema.  Na dan naj bi popili dve do tri skodelice zelenega čaja.

Kislo zelje in zeljnica

V kislem zelju so vitamini A, skupine B, C in K. Od mineralov pa vsebuje kalij, kalcij, natrij, magnezij, fosfor in železo. Kislo zelje je odlično za razstrupljanje, saj na naraven način spodbudi presnovo ter pospeši izločanje sluzi in strupov. Odločite se lahko tudi za pitje zeljnice, tekočine, ki se nabere na skisanem zelju. Pijete jo lahko razredčeno z vodo, ki ji za boljši učinek dodate še malo jabolčnega kisa in tako v telo vnesete še dodatna hranila, ki bodo blagodejno delovala na vaše počutje.

- Oglas -

Rdeča pesa

Nikakor ne smemo prezreti še enega živila, polnega antioksidantov. To je vsem znana in večkrat podcenjena rdeča pesa, ki izredno koristi  našemu telesu. Sok rdeče pese je odličen za razstrupljanje, preprečuje zaprtost in pomaga lajšati želodčne težave. Za najboljše rezultate pesin sok pijte zjutraj, naribate jo lahko na solato, jeste kot prilogo, lahko pa jo tudi skuhate.

.

NAJNOVEJŠE