Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaZelnica ali zeljni sok: Zakaj je tako zdrava pijača?

Zelnica ali zeljni sok: Zakaj je tako zdrava pijača?

MORDA VAS ZANIMA

Zelje je zelo zdravo in odlično tako po okusu, kot tudi po hranilnih vrednostih. Zdravilni učinek izvira iz vsebnosti žvepla ter vitamina C. Za zdravje je izredno učinkovita tudi zelnica, zeljni sok. Preberite si zakaj.

- Oglas -

Zelnica ali zeljni sok

Imunski sistem

Zeljni sok izboljšuje delovanje vašega imunskega sistema s spodbujanjem celic, limfocitov T v vašem telesu. Vsebuje tudi histidin, posebno aminokislino, ki med drugim odpravlja simptome alergij.

Slabokrvnost

Zeljni sok ima visoko vsebnost folne kisline, ki spodbuja nastajanje novih krvnih celic v telesu. Zato se pitje surovega zeljnega soka priporoča pri naravnem zdravljenju slabokrvnosti.

Rak

Ena od največjih prednosti zeljnega soka je ta, da preprečuje in zdravi različne vrste raka. Vsebnost sulforafana v zelju zavira rakotvorne snovi, ki napadajo zdrave celice. Po zdravljenju raka, zeljni sok pomaga pri procesu samozdravljenja telesa.

Zelnica spodbuja možgane

- Oglas -

Obilica vitamina K in antocianinov v zeljnem soku ohranjajo osredotočenost in izboljšujejo duševne funkcije. Hranilne snovi v soku so izrednega pomena pri preprečevanju poškodb živcev predvsem pri demenci in Alzheimerjevi bolezni.

Priprava soka

Priprava soka je povsem preprosta. Vzemite zeljno glavo, če se da ekološke pridelave, jo narežite na manjše koške in jo zmeljite v mešalniku ter nato precedite sok.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×