Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaZelnica ali zeljni sok: Zakaj je tako zdrava pijača?

Zelnica ali zeljni sok: Zakaj je tako zdrava pijača?

MORDA VAS ZANIMA

Zelje je zelo zdravo in odlično tako po okusu, kot tudi po hranilnih vrednostih. Zdravilni učinek izvira iz vsebnosti žvepla ter vitamina C. Za zdravje je izredno učinkovita tudi zelnica, zeljni sok. Preberite si zakaj.

- Oglas -

Zelnica ali zeljni sok

Imunski sistem

Zeljni sok izboljšuje delovanje vašega imunskega sistema s spodbujanjem celic, limfocitov T v vašem telesu. Vsebuje tudi histidin, posebno aminokislino, ki med drugim odpravlja simptome alergij.

Slabokrvnost

Zeljni sok ima visoko vsebnost folne kisline, ki spodbuja nastajanje novih krvnih celic v telesu. Zato se pitje surovega zeljnega soka priporoča pri naravnem zdravljenju slabokrvnosti.

Rak

Ena od največjih prednosti zeljnega soka je ta, da preprečuje in zdravi različne vrste raka. Vsebnost sulforafana v zelju zavira rakotvorne snovi, ki napadajo zdrave celice. Po zdravljenju raka, zeljni sok pomaga pri procesu samozdravljenja telesa.

Zelnica spodbuja možgane

- Oglas -

Obilica vitamina K in antocianinov v zeljnem soku ohranjajo osredotočenost in izboljšujejo duševne funkcije. Hranilne snovi v soku so izrednega pomena pri preprečevanju poškodb živcev predvsem pri demenci in Alzheimerjevi bolezni.

Priprava soka

Priprava soka je povsem preprosta. Vzemite zeljno glavo, če se da ekološke pridelave, jo narežite na manjše koške in jo zmeljite v mešalniku ter nato precedite sok.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×