0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZelnica ali zeljni sok: Zakaj je tako zdrava pijača?

Zelnica ali zeljni sok: Zakaj je tako zdrava pijača?

MORDA VAS ZANIMA

Zelje je zelo zdravo in odlično tako po okusu, kot tudi po hranilnih vrednostih. Zdravilni učinek izvira iz vsebnosti žvepla ter vitamina C. Za zdravje je izredno učinkovita tudi zelnica, zeljni sok. Preberite si zakaj.

- Oglas -

Imunski sistem

Zeljni sok izboljšuje delovanje vašega imunskega sistema s spodbujanjem celic, limfocitov T v vašem telesu. Vsebuje tudi histidin, posebno aminokislino, ki med drugim odpravlja simptome alergij.

Slabokrvnost

Zeljni sok ima visoko vsebnost folne kisline, ki spodbuja nastajanje novih krvnih celic v telesu. Zato se pitje surovega zeljnega soka priporoča pri naravnem zdravljenju slabokrvnosti.

Rak

Ena od največjih prednosti zeljnega soka je ta, da preprečuje in zdravi različne vrste raka. Vsebnost sulforafana v zelju zavira rakotvorne snovi, ki napadajo zdrave celice. Po zdravljenju raka, zeljni sok pomaga pri procesu samozdravljenja telesa.

- Oglas -

Zelnica spodbuja možgane

Obilica vitamina K in antocianinov v zeljnem soku ohranjajo osredotočenost in izboljšujejo duševne funkcije. Hranilne snovi v soku so izrednega pomena pri preprečevanju poškodb živcev predvsem pri demenci in Alzheimerjevi bolezni.

Priprava soka

Priprava soka je povsem preprosta. Vzemite zeljno glavo, če se da ekološke pridelave, jo narežite na manjše koške in jo zmeljite v mešalniku ter nato precedite sok.

.

NAJNOVEJŠE