Lepota & KozmetikaZnebite se celulita še pred poletjem in recept za »antipomarančni piling«

Znebite se celulita še pred poletjem in recept za »antipomarančni piling«

MORDA VAS ZANIMA

Nihče se ne pogovarja rad o celulitu, »bolezni«, ki jo je izumila revije »Vogue«, ko ga je prvič omenila leta 1968. Približno 80% vseh žensk ima celulit in do tega leta je bil celulit popolnoma sprejemljiv in normalen pri odraslih ženskah. Pri celulitu gre za kopičenje maščob in tekočine v kolagenskih žepih, kar zgleda kot pomarančna koža. Želja vseh žensk je, da imajo gladko kožo brez kakršnihkoli jamic.

- Oglas -

Celulit je mogoče zmanjšati, vendar se nikar ne poslužujte dragih krem, ki vam bodo naredile več škode, kot koristi ter bodo vašo kožo zaradi škodljivih sestavin samo začasno zategnile. Kaj je najbolje storiti, da bo celulita čim manj?

Celulit

Pijte toplo limonado in veliko vode

Topla voda z limono vam pomaga pri izgubi teže in pri razstrupljanju, vlaži limfni sistem ter pomaga da se znebite toksinov. Pravilna oskrba z vodo je ključnega pomena za ohranjanje tkiva in čistega limfnega sistema.

Vadba

Znojenje očisti limfni sistem, najlažje se je preznojiti s tekom in ostalo »kardio« vadbo ali pa obiskom savne. Tudi vaje za moč so pomembne, saj povečanje mišične mase ustvari gladek in trden videz vaše kože.

Zrav limfni sistem

- Oglas -

Vaš limfni sistem je sestavljen med drugim in vozlišč, napolnjenih s tekočino. Limfni sistem ima pomembno vlogo pri čiščenju tkiva in poskrbi, da se limfa (tkivna tekočina) vrne v krvni obtok skozi venske žile, venski sistem pa na to preko organov za prečiščevanje, telo razstrupi. Pri vseh boleznih podkožne limfe, gre za motnje v cirkulaciji, kar pa je osnova za celulit. Pri zdravem limfnem sistemu pomaga masaža limfna drenaža.

Polnovredna prehrana

Zdrav življenjski slog in polnovredna prehrana sta poglavitna dejavnika pri odpravljanju celulita. Že odprava ocvrte in predelane hrane vam pri tem pomaga. Jejte veliko sadja in zelenjave ter alkalizirajočih živil, kot so ohrovt, brokoli, špinača, ki naj bi sodeč po študijah lahko celo zmanjševali raven estrogena v telesu.

»Piling«

Ni boljšega, kot domači »piling« za mehkejšo kožo brez celulita.

Potrebujemo:

  • skodelico rjavega sladkorja
  • 1 skodelice mandljevega olja
  • ¼ skodelice medu

Sestavine preprosto zmešamo in se z njimi zdrgnemo med prhanjem. Pred prhanjem se lahko namažemo s kavno usedlino in noge povijemo s folijo, s čimer povečamo učinek. Če se boste pridno držali vseh navodil, bo celulita zagotovo manj.

Preizkusite lahko tudi anticelulitni kavni piling.

NAJNOVEJŠE