Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Osebna rastEmpati, zavarujte svojo energijo! Za vas imamo 5 koristnih nasvetov …

Empati, zavarujte svojo energijo! Za vas imamo 5 koristnih nasvetov …

MORDA VAS ZANIMA

Empati so osebe, ki so nadpovprečno občutljive in ki lahko tako zelo hitro zaznajo tujo energijo. Ta energija jih včasih povsem preplavi, pri tem pa lahko izgubijo stik s sabo. Čeprav je sposobnost empatije sama po sebi zagotovo pozitivna lastnost, morate biti pazljivi. Pomembno je, da znate zavarovati svojo energijo, saj se lahko sicer povsem izčrpate.

1. Poiščite razlog za optimizem

- Oglas -

Za empate so lahko negativne stvari, ki se dogajajo drugim, nadpovprečno obremenjujoče. Težko namreč začrtate jasno mejo med sabo in drugimi ljudmi; tisto, kar doživlja nekdo drug, lahko tako zaznavate skoraj enako intenzivno kot ta oseba. Tako je zelo pomembno, da poskušate vsaj občasno usmeriti svojo pozornost k pozitivnim platem življenja. To seveda ne pomeni, da se morate slepiti in si zatiskati oči pred negativnim. Pomembno je predvsem to, da poiščete zdravo ravnovesje. Če ste bili v zadnjem času obdani z veliko negativne energije, lahko na primer po spletu pobrskate za pozitivnimi zgodbami ali si ogledate film s srečnim koncem.

2. Poskrbite za svoje telo

Občutke izčrpanosti, ki so zelo značilni za empate, lahko vsaj deloma ublažite tako, da ste bolj pozorni na potrebe svojega telesa. Dobro telesno zdravje lahko namreč pozitivno vpliva na vaše »energetsko polje«. Poskrbite za čim bolj zdravo prerano in za dovolj gibanja ter preverite, v kakšnem stanju so vaši hormoni in ali ima vaše telo na voljo dovolj vitaminov ter mineralov, pozabiti pa ne smete niti na svoj črevesni mikrobiom. Vse to so namreč temelji dobrega zdravja, posledično pa boljšega počutja.

3. Pazite, da vaš urnik ne bo povsem zapolnjen z aktivnostmi

Empati se nadpovprečno pogosto spopadajo s hudim pomanjkanjem časa. Poleg vaših lastnih obveznosti so namreč tu še vsi drugi, ki jim poskušate pomagati, vendar se morate zavedati, da takšen tempo na dolgi rok ni vzdržen. Če se boste zlomili, ne bo to koristno za nikogar. Tako je zelo pomembno, da določite vsaj nekaj ur tedensko, ki ne bodo posvečene ničemur posebnemu. To naj bo čas za »lenobo«, ki bo zagotovo zelo blagodejen za obnovo vaše energije.

4. Razmislite, kdo si zasluži mesto v vašem življenju

Ena izmed največjih nevarnosti, ki prežijo na empate, so t. i. toksična razmerja. Če niste previdni, lahko namreč vašo empatično naravo izkoristijo ljudje s slabimi nameni. Čeprav imate ogromno srce, morate paziti, da svoje ljubezni ne razdajate tistim, ki si je ne zaslužijo. Nujno je, da se naučite postaviti zdrave meje oziroma da prekinete stike s tistimi, ki vam energijo predvsem jemljejo, pri tem pa vam zameno ne ponudijo praktično ničesar.

5. Poiščite način za predelavo negativnih čustev

- Oglas -

Morda imate sicer občutek, da lahko svojo energijo najlažje zaščitite oziroma obnovite tako, da negativna čustva odrinete na stran, vendar na dolgi rok to ni najpametnejša metoda. Čeprav morate po eni strani paziti, da vas negativna čustva – tako lastna kot tuja – ne preplavijo povsem, je po drugi strani pomembno, da pred njimi ne poskušate zbežati za vsako ceno. Empati morate biti še posebej pozorni na to, da poiščete metode, ki vam omogočajo zdravo predelovanje težkih čustev. Pogosto je lahko na primer zelo koristno pisanje dnevnika, seveda pa lahko močno pomaga tudi iskren pogovor z drugimi. Ne pozabite, da tudi sami potrebujete empatijo oziroma to, da vam nekdo resnično prisluhne. Nevarnost, da tuja energija popolnoma prekrije vašo, bo tako precej manjša.

Preberite tudi: Nerina Darman: Vedno iščem oazo zadovoljstva

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×