Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeEkokviz 2013: tekmovanje v znanju o energiji in energetiki

Ekokviz 2013: tekmovanje v znanju o energiji in energetiki

MORDA VAS ZANIMA

V okviru mednarodnega programa Ekošole in pod pokroviteljstvom Elektro-Slovenija, d.o.o.,  danes, 26. marca, v prostorih Gimnazije in srednje šole Kočevje poteka državno tekmovanje »Ekokviz za srednje šole«. Tema letošnjega kviza sta energija in energetika, zato pomeni ta nacionalni projekt pomemben prispevek h krepitvi energetske pismenosti med srednješolsko mladino.

- Oglas -

ekokviz

Na letošnjem Ekokvizu se bo v znanju o energiji in energetiki pomerilo 188 srednješolk in srednješolcev iz 36 srednjih šol (gimnazij, poklicnih in strokovnih srednjih šol) iz vse Slovenije, ki so dosegli najboljše rezultate na februarskem tekmovanju na šolski ravni. Med ključnimi temami, na katere so se srednješolke in srednješolci pripravljali za tekmovanje na državni ravni, so viri energije, pomen energije za vsakdanje življenje, električna energija in tehnologije za njeno proizvodnjo ter pomen prenosa električne energije in njenih čezmejnih pretokov. Tekmovanje bo potekalo v dopoldanskih urah, sledilo mu bo predavanje g. Enesa Halilovića, vodje Republiškega centra vodenja elektroenergetskega sistema RS iz podjetja Elektro-Slovenija, d.o.o., na temo »Vodenje EES«. Slavnostna razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad bo ob 14.30 uri.

Nov učni pripomoček: zemljevid elektroenergetskega omrežja Republike Slovenije

Elektro Slovenija, d.o.o. (ELES), sistemski operater prenosnega omrežja RS, je kot glavni sponzor Ekokviza za srednješolce pripravil nov učni pripomoček, ki ga bodo poleg tekmovalcev na državnem tekmovanju prejele tudi vse srednje šole in gimnazije, vključene v državni Ekokviz. Gre za zemljevid elektroenergetskega omrežja Republike Slovenije, ki na enostaven in razumljiv način prikazuje prenosno omrežje električne energije ter podatke o proizvodnji, prenosu in distribuciji električne energije v Sloveniji. Učenci se bodo tako lahko na enem mestu seznanili s pretokom električne energije od elektrarne do porabnika.

Pomen razumevanja dejavnosti prenosa električne energije

ELES se je kot sistemski operater prenosnega omrežja električne energije odločil podpreti državno tekmovanje v znanju srednješolk in srednješolcev o energiji in energetiki, saj si prizadeva za krepitev energetske pismenosti med šolajočo mladino. Zaveda se pomena, ki ga ima razumevanje vloge sistemskega operaterja prenosnega omrežja na učinkovito izvajanje Elesovega temeljnega poslanstva: zagotavljanja varnega, časovno neprekinjenega in kakovostnega prenosa električne energije v RS in v Evropo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×