Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeEkokviz 2013: tekmovanje v znanju o energiji in energetiki

Ekokviz 2013: tekmovanje v znanju o energiji in energetiki

MORDA VAS ZANIMA

V okviru mednarodnega programa Ekošole in pod pokroviteljstvom Elektro-Slovenija, d.o.o.,  danes, 26. marca, v prostorih Gimnazije in srednje šole Kočevje poteka državno tekmovanje »Ekokviz za srednje šole«. Tema letošnjega kviza sta energija in energetika, zato pomeni ta nacionalni projekt pomemben prispevek h krepitvi energetske pismenosti med srednješolsko mladino.

- Oglas -

ekokviz

Na letošnjem Ekokvizu se bo v znanju o energiji in energetiki pomerilo 188 srednješolk in srednješolcev iz 36 srednjih šol (gimnazij, poklicnih in strokovnih srednjih šol) iz vse Slovenije, ki so dosegli najboljše rezultate na februarskem tekmovanju na šolski ravni. Med ključnimi temami, na katere so se srednješolke in srednješolci pripravljali za tekmovanje na državni ravni, so viri energije, pomen energije za vsakdanje življenje, električna energija in tehnologije za njeno proizvodnjo ter pomen prenosa električne energije in njenih čezmejnih pretokov. Tekmovanje bo potekalo v dopoldanskih urah, sledilo mu bo predavanje g. Enesa Halilovića, vodje Republiškega centra vodenja elektroenergetskega sistema RS iz podjetja Elektro-Slovenija, d.o.o., na temo »Vodenje EES«. Slavnostna razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad bo ob 14.30 uri.

Nov učni pripomoček: zemljevid elektroenergetskega omrežja Republike Slovenije

Elektro Slovenija, d.o.o. (ELES), sistemski operater prenosnega omrežja RS, je kot glavni sponzor Ekokviza za srednješolce pripravil nov učni pripomoček, ki ga bodo poleg tekmovalcev na državnem tekmovanju prejele tudi vse srednje šole in gimnazije, vključene v državni Ekokviz. Gre za zemljevid elektroenergetskega omrežja Republike Slovenije, ki na enostaven in razumljiv način prikazuje prenosno omrežje električne energije ter podatke o proizvodnji, prenosu in distribuciji električne energije v Sloveniji. Učenci se bodo tako lahko na enem mestu seznanili s pretokom električne energije od elektrarne do porabnika.

Pomen razumevanja dejavnosti prenosa električne energije

ELES se je kot sistemski operater prenosnega omrežja električne energije odločil podpreti državno tekmovanje v znanju srednješolk in srednješolcev o energiji in energetiki, saj si prizadeva za krepitev energetske pismenosti med šolajočo mladino. Zaveda se pomena, ki ga ima razumevanje vloge sistemskega operaterja prenosnega omrežja na učinkovito izvajanje Elesovega temeljnega poslanstva: zagotavljanja varnega, časovno neprekinjenega in kakovostnega prenosa električne energije v RS in v Evropo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×