Ekologija & okoljeEko registrske tablice

Eko registrske tablice

MORDA VAS ZANIMA

Kanadska provinca Ontario namerava do leta 2020 uresničiti načrt, da bo vsak dvajseti avtomobil na cesti na električni pogon.

- Oglas -


Da pa bi voznike spodbudili k nakupu takšnega avtomobila, pa so izdali “zelene“ ragistrske tablice za vse, ki že imajo avto na električni pogon.

Takšni vozniki bodo seveda imeli določene ugodnosti:  posebna parkirišča, uporaba polnilnih postaj ter ostale ugodnosti. Najbolj privlačna ugodnost pa je uporaba t.i. carpool cest (ceste, kjer morata v avtu sedeti vsaj 2 osebi, drugače voznik plača kazen), kjer se bodo lahko lastniki električnih avtomobilov  do leta 1015 vozili sami brez sopotnika.


Vsekakor je to odlično planiranje za doseg bolj dolgoročnega načrta – da bi bilo v manj kot desetletju na cesti vsaj 5% električnih vozil.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×