fbpx
Domov Ekologija & okolje Eko registrske tablice

Eko registrske tablice

Kanadska provinca Ontario namerava do leta 2020 uresničiti načrt, da bo vsak dvajseti avtomobil na cesti na električni pogon.


Da pa bi voznike spodbudili k nakupu takšnega avtomobila, pa so izdali “zelene“ ragistrske tablice za vse, ki že imajo avto na električni pogon.

Takšni vozniki bodo seveda imeli določene ugodnosti:  posebna parkirišča, uporaba polnilnih postaj ter ostale ugodnosti. Najbolj privlačna ugodnost pa je uporaba t.i. carpool cest (ceste, kjer morata v avtu sedeti vsaj 2 osebi, drugače voznik plača kazen), kjer se bodo lahko lastniki električnih avtomobilov  do leta 1015 vozili sami brez sopotnika.


Vsekakor je to odlično planiranje za doseg bolj dolgoročnega načrta – da bi bilo v manj kot desetletju na cesti vsaj 5% električnih vozil.

- Oglas -

Najnovejše

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×